Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen orvoshoz forduljak...

Milyen orvoshoz forduljak ezekkel a problémákkal? Vagy mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Üdv! Lassan hónapok óta kísér egy érzés. Folyamatosan úgy érzem, mintha rosszul lennék. Sokszor rám jön egy olyan érzés amikor körülnézek, mintha most ébredtem volna fel. Folyamatosan mintha valami belső nyomás lenne, valamint érzek is néha egy nyomást a mellkasomban. Félek hogy egyszer elájulok, vagy összeesek. Nem tudom lassan megkülönböztetni, hogy mikor érzem jól magam, vagy mikor vagyok rosszul. Néha mintha egy pillanatra megszédülnék.. Volt hogy annyira ráfeszültem erre, hogy pánikroham jött rám. Valamint mindenen parázok, amint valamim fáj, vagy valami nem a megszokott, akkor már forog az agyam, hogy mi lehet ez, vagy mitől. Ezek a dolgok egyáltalán nem voltak rám jellemzőek. Vérteszt rendben van, kardiológiai ok kizárható. Háziorvos szerint vagy elkaptam a covidot valamikor, és poszt-covid(mindent erre fognak mostanság..) vagy pedig pánikbetegség. Annyit mondott, hogy majd elmúlik. Jelzem a tünetek lassan egy éve állandóak. Már attól félek, hogy meg fogok őrülni.. Merre kellene ezzel mennem? Vagy mit kéne nézetnem?? Nagyon köszönöm, hogy elolvastad..
2021. jún. 19. 14:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Vérképed milyen? Ha nincs friss vérképed, érdemes csináltatni.
2021. jún. 19. 14:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Tökéletes a vérképem.
2021. jún. 19. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is van évek óta húzódó problémam. Gyakorlatilag tok egészséges vagyok, valami mégsem jó. A keleti orvoslás felé fordultam, ha mar a nyugati csődöt mondott. Kipróbáltam az akupunktúrat, és a nyirokmasszast, most Bowen terápiara van időpontom.
2021. jún. 19. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
43%
Kezdj el edzeni és a tested úgy gondozd mint egy virágot! Vegyél egy saját lakást és költözz oda, de szerezz hozzá riasztót és egy éles fegyvert hogy biztonságban érezd magad! Kezdj el chatelni lányokkal hogy pozitív gondolatokat generáljon az agyad! Vegyél drága minőségi cuccokat, ruhákat és elektroniakat! Így kell felfogni az életet!
2021. jún. 19. 15:21
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezek a tünetek pszichés problémára utalnak. A háziorvossal egyetértek a pánikbetegség tekintetében, de ez nem fog magától elmúlni, illetve lehet hogy más is áll mögötte. Keress fel egy klinikai szakpszichológust!
2021. jún. 19. 15:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Nos, ezt hipochondriának nevezik, amit kísérhet pánikroham is.

"Lassan hónapok óta kísér egy érzés"

"Jelzem a tünetek lassan egy éve állandóak"

Most akkor, mennyi az annyi?

2021. jún. 19. 16:30
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

#2: Ha más nem marad, akkor kipróbálok hasonlót én is.. Jobbulást kívánok! :)

#3: Ez a probléma, hogy nincs az életben semmi problémám. Munkahelyem végett folyamatosan új ingerek érnek, legyen szó utazásról, új emberkről, új élményekről. Nem értem, hogy mi hozhatta ezt ki…

#4: Tehát keressek kifejezetten klinikai szakpszichológust?

#5: A probléma lassan egy éve kezdődött, viszont hónapok óta( 4-5 ) van azon a szinten ami már zavaró. Tehát az elején az, hogy hetente egyszer elkapott ez az “érzés” akkor még nem volt zavaró. Viszont most már szinte napi probléma lett. Talán valamilyen szinten már be is mesélem magamnak, hiszen tudom, hogy nem vagyok rosszul. Ezt nehéz elmagyarázni.

Ment a zöld mindenkinek, és még egyszer köszönöm!! :)

2021. jún. 19. 18:18
 8/9 anonim ***** válasza:

7# Igen, klinikai szakpszichológust vagy pszichoterapeutát. Az ő végzettségük egészségügyi, egyedül ők diagnosztizálhatnak és kezelhetnek mentális zavarokat. Ők meg tudják állapítani, hogy pánikzavarod, hipochondriád vagy egyéb lelki problémád van, ami testi tüneteket okoz. Ha úgy ítélik meg, hogy gyógyszerre lenne szükség - amit te természetesen elutasíthatsz -, akkor továbbküldenek pszichiáterhez.

5# (A kérdést nekem "címezted", csak 4#-et írtál.)

2021. jún. 19. 22:53
 9/9 anonim ***** válasza:
63%
Nekem ez panikbetegsegge eszkalalodott, es tiz evig gyogyszer nelkul lebegtem, jo allapotban is szar volt. A Xanax kb husz perc alatt szuntette meg azt a tiz eves erzest anno. Azota gyogyszerrel es a panik, a bizonytalansag kiismeresevel nagyon jol tudom elni az eletem.
2021. jún. 20. 02:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!