Pattanás (ciszta?) - felszívódhat, vagy inkább mihamarabb menjek bőrgyógyászhoz? (Vigyázz, undi)
Sajnos imádom kinyomogatni a pattanásaimat. Ezt lehet, hogy nem kellett volna.
Az arcom szélén lett egy mély pattanás - nem látszott a fehér rész. Kinyomtam, kilövellt belőle a cucc.
Utána kicsit kemény maradt, most rányomtam - hallottam egy pattanást, amit néha hallok pattanásoknál, de nem jött ki semmi.
Most viszont még nagyobb lett a kemény csomó.
Fel fog szívódni? Vagy nagyon rosszat csináltam?
Megtanultam a leckét
Próbálj leszokni róla..
Nekem a nyakam alatt volt 1 nagy, nem birtam ki, nyomkodtam.. utána lett egy másik is, majd egy harmadik is, de ezek már kisebbek. Eltelt azóta úgy másfél hónap, de még mindig ott a nyoma mind a 3nak ☹️
Hallottad a pattanást, csak nem a bőr felszíne, hanem az alá nyílt ki a betokolódott pattanás. Jobb, ha leszoksz erről, mert a pattanásból furunkulus lesz, aztán meg karbunkulus, vagyis egyre több gennyel teli hólyagocska, és ha kinyomod, a helye is sokáig, vagy örökké megmaradhat, ha olyan helyen nyomtad össze a bőrt.
Ha másképp nem, keress valami alkoholos zselét, esetleg parfümöt, vagy ilyesmit, mert az leszárítja a pattanásokat.
D:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!