Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Már 5. napja nem WC-ztem, ez baj?

Már 5. napja nem WC-ztem, ez baj?

Figyelt kérdés
Nem is kell, pedig kb. napi 2500 kalóriát megeszek, vékony vagyok. Azt hittem ma fog kelleni, de ma se kellett, egész héten csak a hét elején Wcztem, pedig egy kisebb svédasztalt megettem azóta. Hová tűnt a kaja? Nem alakult át székletté, hanem kiizzadtam?
2021. jún. 14. 00:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez baj is lehet. Ha még nincs hasi fájdalmad, akkor még nincs nagy probléma,bár ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz!

Próbálj meg széklet hajtó ételeket enni, vagy nagyon minimális hashajtót. Ha 1-2 napon belül nem sikerül a dolgot elvégezni ( vagy elkezd fájni a hasad), akkor menj orvoshoz, mert bélelzáródásod is lehet!

2021. jún. 14. 00:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Arról meg, hogy kiizadtad a kaját, nem is mondok semmit.......
2021. jún. 14. 00:41
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Összetömörödött benned, és jó úton halad a bélsárkővé alakulás felé, amit már csak orvos tud kiszedni belőled. Gratulálok!

Miért kell kezelni a székrekedést?

Bár a székrekedés nagyon zavaró lehet, általában nem súlyos állapot. Huzamosabb ideig fennállva - különösen, ha ez erőlködéssel társul - különböző szövődmények alakulhatnak azonban ki, többek között aranyerek keletkezhetnek, illetve a végbélnyílás környezetében repedések (abráziók), illetve szakadások (fissurák) keletkezhetnek.

"A nagyon súlyos, krónikus székrekedés néha széklet impaktációt eredményezhet, azaz kialakul egy olyan megkeményedett széklet darab, amit már a természetes bélmozgások segítségével nem lehet kiüríteni. Ez az impaktálódás veszélyes lehet, és előfordulhat, hogy a beragadt székletdarabot kézzel kell eltávolítani."

[link]

2021. jún. 14. 00:54
 4/8 anonim ***** válasza:
66%
250p kcal? Tök jó... vizet meg iszol naponta 1 pohárral?
2021. jún. 14. 00:56
 5/8 A kérdező kommentje:
4 liter vizet iszok. Majd kihajtatom holnap gyümölcslével. Sokszor van Wczés után, hogy mintha kellene még, de nem jön ki. Ha megnyomom körülötte akkor megjön az inger, de van úgy is, hogy még nem érzem teljesnek. Ha naponta kihajtom, akkor ki fog jönni minden?
2021. jún. 14. 01:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Szájüregi ciszta okozhat ilyen zavart? Lehet van egy szájüregi cisztám, ami még nem biztos, de gyökérnél begyullad valami, és olyankor a gyomrom is korog-forog.
2021. jún. 14. 01:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mozogsz eleget??

Nem vagy stresszes?

Eszel eleg rostot??

Zsiradekot?

2021. jún. 14. 01:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hunyadi keserűvizet vegyél, egy pohár és megoldja.
2021. jún. 14. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!