Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Alvás közbeni hallucinációk?

Alvás közbeni hallucinációk?

Figyelt kérdés

Mióta elkezdtem 3 műszakban dolgozni, az alvási szokásom drasztikusan megváltozott. Előtte sem volt valami jó, néha éjszaka közepén random felébredek és visszaalszom, ez alvás közben akár 5-ször is megtörténik. Főleg négy-öt órás alvás után felébredek csak úgy. Elején zavart, mert fáradt voltam emiatt, de már megszoktam.

Viszont mióta dolgozom, már hallucinálok is, főleg munkával kapcsolatban. Csak a munkában végzett mozdulatokat csinálok néha, vagy hallucinálok, pl párnámra vagy a takarómra azt hittem, hogy papírok, dobozok, így sokáig rángattam őket, mire leesett volna. Először azt hittem alvajárás, de azt kizártam, mert néha emlékszem rá, hogy mit csináltam alvás közben.

Egyszer éjszakai műszak után aludtam, és felébredtem, anyához mentem és megkérdeztem tőle, hogy hol vannak a munkatársaim. De persze rájöttem, hogy mekkora hülyeség, hogy ezt gondoltam, így visszamentem aludni.

Szóval ennek nem tudom mi az oka. De baromi zavar, mert kimerült vagyok tőle, így ez ördögi körbe hajtja engem. Mi lenne a megoldás?

Stresszesnek nem gondolnám magam, de igen fárasztó és unalmas a munka, de véleményem szerint nem a stressz az ok, arra már rég rájöttem volna. Lassan 2 hónapja dolgozom ott. Kávét meg csak napi egyszer iszok, nem eszek sokat, éppen annyit, amennyit szükséges, de néha kihagyom az étkezéseket, ha túl fáradt vagyok élni. De sok folyadékot iszok a munka miatt, napi 2-3 liter sima víz fogy.

Szóval mi a megoldás? 😔

2021. jún. 13. 17:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy mi az, hogy hallucinál?

Nem hall, csak uccinál.

:)

Gyógyulást.

2021. jún. 13. 17:50
 2/4 A kérdező kommentje:
1-es: haha, ez jo vicc, meg nem olvastam ilyet:D koszonom.
2021. jún. 13. 20:05
 3/4 A kérdező kommentje:
ja igen, eszembe jutott. joval elotte, mielott munkaba alltam, kb talan majdnem egy eve, ejszaka azt hittem hatalmas pok atmaszott rajtam, felkapcsoltam a villanyt, de nem lattam semmit, pedig annyira valosaghu volt. ez kb ketszer tortent, utana elmult. akkor nem torodtem vele annyira.
2021. jún. 13. 20:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem át kéne állnod egy 2 műszakos munkára. Ez a munka úgyis fárasztó és unalmas, nem élvezed. Ha minden héten változik hogy mikor menj be, az is baj lehet, mivel valószínűleg a tested nem tud hozzászokni, hogy egyszer hajnalban kelsz, máskor pedig délután. Tapasztalatból mondom. Iskolába járok még, viszont ugyanez a helyzet: amikor be kell menni, kelek 6 óra körül miközben éjfél tájékán feküdtem le. Amikor nem kell bemenni, akkor meg általában később fekszem le és kelek fel. Most így megzavart az iskolai idő, és hamar bealszok. Pl régebben, nyáron akár hajnali 2-3 óráig is fent tudtam lenni, most meg alig bírok éjfélig.

A túl sok munka is lehet baj, ha túl sokat dolgozol egyszerre, vagy túl közeli egy-egy műszak eleje-vége. Pl az egyik műszakban végzel este 10kor, és reggel 6kor már mehetsz is újra dolgozni. Bár gondolom ez meg kizárt hogy legyen ilyen.

Az álmoknál is van ilyen, ha túl sokat foglalkozol egyes dolgokkal, akkor néha az álmokban meg tudnak jelenni.

2021. jún. 14. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!