Miért van ez a fulladás?
Nem mindig jó a ventolin, pl nekem sem használ, mert arra van hogy enyhitse a tüneteket de az én tüneteimet például az okozza hogy gyulladásba jönnek a hörgőim igy magában a ventolin nem jó, hanem szükségem van egy másikra (nekem alvesco szokott lenni) ami tartalmaz gyulladás csökkentőt és akkor azt napi szinten szednem kell egy ideig
Amúgy próbálj másik orvost, nekem 3. Volt eddig, egy korházi kivizsgálás során (bent voltam 4 napot) állapitották meg nálam az asthmát terheléses vizsgálat során, ez mind szerepelt a papirjaimon meg minden , a második orvos akihez jártam viszont annyira idős volt hogy azt se tudta miért mondta az első hogy asthmám van, elveette a gyógyszereimet és csak ventolint adott ami az én esetemben semmit nem ért, majd a harmadik lehülyézte a másodikat megvizsgált normálisan és elkezdett normálisan kezelni (pedig ő se fiatal elviekben ugyan azt tanulták)
Szóval na a tanulság érdemes több orvossal is megnézetni magunkat főleg ha látszik hogy a dokinak fingja sincs mit csinál
#4 nekem pl. Budesonid Easyhalert kell használnom naponta, ez a szteroidos gyulladáscsökkentő, a rohamoldó hatóanyaga meg Buventol. Próbáltam amúgy megkeresni, mi a különbség, de sehol sem találtam rá választ.
Kérdező: kellett belefújnod ilyen kis cuccba? (spirometer-be) Mert ez nagyon asztma-gyanús, de nem vagyok orvos.
#6 buventol nekem is volt roham oldónak az jó volt
Elviekben am a hatóanyag más, meg igazából kinek melyik válik be, elég sok féle aszthma van sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!