Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Állandósult torokfájással...

Állandósult torokfájással küszködök és mennem kell tesztre, akkor az mindig pozitiv lesz?

Figyelt kérdés
Na, most, szeretném tudni, hogy ez a valami (pcr) mennyire lesz fájdalmas. Ráadásul nekem mindig van torokfájásom (egy betegség miatt, ami korábban volt), és akkor az most mindig nevetségesen pozitiv lesz és azt sem tudom, mire.... Hogy működik ez? Ugye, hallottam, hogy ahogy beállítják, olyan lesz.

2021. jún. 5. 15:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha vannak koronavírus örökítőanyag darabkák a torkodban (vagy amilyen vírust a pcr éppen keres, influenzára is tudnak tesztelni így), akkor lesz pozitív. Ha más vírus, allergia, egyéb ok csinálja a torokfájást, attól még nem lesz pozitív. Pozitív teszt esetén se föltétlen fertőzöl, mert az elpusztult víruosok lassan kiürülő örökítőanyagát is kimutathatja a teszt. Ilyenkor általában magas ciklusszámnál lesz pozitív az eredmény, erre szoktak hivatkozni az ellenzők, hogy a magas ciklusszámnál talált pozitivitás már nem föltétlenül jelent fertőzőképességet (de nem is zárja ki azt).

Maga a mintavétel nagyon kellemetlen tud lenni, de a legtöbb embernek nem fájdalmas. De ha az orrodból veszik a mintát és érzékeny az orrod, akkor sajnos fájhat egy kicsit. Ajánlott előtte orrot fújni kinn, hogy ne legyenek száraz takonydarabok ott, az csúnyán fel tudja sérteni.

2021. jún. 5. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!