Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől fájhat a derekam? Többi...

Mark7611 kérdése:

Mitől fájhat a derekam? Többi lent

Figyelt kérdés

Serdülő korban vagyok és nagyon fáj néha a derekam.. Egyszer foci közben hirtelen nyujtottam előre a lábam hogy nyúljak a labdaert és nagyon elkezdett fájni hirtelen.. Ez a derék fajas el volt egy darabig utanna abba maradt.. Ez volt kb 1eve

Most nemrég megint elő jött és nem tudom mit tegyek... Nem tudom hogy a hirtelen novestol vagy gerinferdules lenne-e.. Valaki tudna segíteni mitől lehet? Meg hogy mit kéne tegyek hogy ne fájjon..

2021. máj. 30. 23:35
 1/2 anonim ***** válasza:

A hirtelen növés, és a gerincferdülés is szerepet játszhat, ezt leginkább az ortopédiai szakrendelés tudná alátámasztani, DE te arra hivatkozol, hogy nyújtózás közben, hirtelen mozdulattól lehetett valami, esetleg becsípődés, netán mikro izomszakadás (ami borzasztóan tud fájni, annak ellenére, hogy az RTG-n szinte nem is látszik).

Okozhatja gyenge hátizom, derékizomzat is, ami erősítés után jobban viselné a gyűrődést, de nálad - mint írtad - hirtelen mozdulat okozta.

Fájdalom ellen a legjobb:

[link]

Viszont ha kimozdult valamid, ez csak tüneti kezelés.

A mikroszakadások begyógyulnak, arra jó.

Még annyit kell tudni a tapaszról, hogy egy műanyag lapon két tapasz van, de nem kell kettőt feltenned, elég egyet félbe vágni és feltenni jobbról-balról a derekadra. Melegíteni fog, egy napot kell fenntartani, de ne aludj benne. Hosszasan nem lehet alkalmazni, mert allergiás reakciót okozhat. Viszont ha úgy érzed, 2-3 napig felteheted folyamatosan.

Egy csomagbban 4 tapasz van, ami beosztva 4 napra elegendő.

2021. máj. 31. 09:34
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen a segítséget!
2021. máj. 31. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!