Egyetemi diákként van olyan akinek bevált valamiféle tanulási-teljesítményfokozó?
Én jelenleg estire járok 28 évesen és talán, ismétlen talán könnyebben tanulok, mint 20-22 évesen egy eltérő, de szintén reál alapszakon.
Próbálj nem halogatni, az óráról-órára tanulás a legjobb. Illetve nekem számonkérés előtt is a sokszor keveset válik be, mintsem kevesebb napon többet tanulni.
Van, akinek az válik be, ha hangosan mondja, nekem ez általában nem segít. Van, akinek az este, lefekvés előtt tanulás válik be.
A telefonon kikapcsolom a netet, mert relatív ritkán írnak rám, de ha tanulok, akkor fix, hogy egyszerre többen is megtalálnak. Amikor lazsálok, akkor is kerülöm a face-t a laptopon.
Nálam a koncentráció hiánya okozza a legnagyobb gondot amúgy. Régen az Asperger, mára az csökkent, de most a kiégés miatt. Viszont azért írom, mert mindenkinek javaslom, hogy figyeljen oda, tényleg 100%-ban a tanulásra koncentrál-e, amikor épp tanul.
Összességében élj egészségesen.
Sok zöldség, gyümölcs, sok víz (nem üdítő), elegendő alvás, minél több sport, amennyi csak belefér. Magnézium és B6 készítmény szedése, esetleg egyéb vitaminok. Idegeskedésre citromfű tea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!