Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A mentő el vihet a beleegyezés...

A mentő el vihet a beleegyezésem nelkul?

Figyelt kérdés

Már napok óta rosszul vagyok(hányok,fáj a fejem szédülök).stb.

Anyum pedig most ki hívta a mentőket .

Ugye ha nem egyeznek bele akkor nem vihetnek el csak mert anyum azt mondja?

17 lany

2021. máj. 24. 22:03
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem vagy nagykorú, ezért a szüleid dönthetnek csak, te nem.
2021. máj. 24. 22:07
 2/29 anonim ***** válasza:
68%

Hú... Nem tudom, hogy visszautasíthatod-e. De miért nem akarsz kórházba kerülni? Ott csak meggyógyulnál. Nem harapnak, hidd el!

Én a beteg kislányommal 10x voltam bent 1-1 hetet. Semmi rossz nem történik ott, amire ne lenne szükség.

2021. máj. 24. 22:08
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha 17 éves vagy, akkor a szülő dönt, nem te. Persze csak akkor, ha a mentőegység vezetője is indokoltnak tartja. Csak anyád kívánságára nem visznek el, ha nem akarnak.

18 felett is el lehet vinni valakit akarata ellenére, ha ön- vagy közveszélyes.

2021. máj. 24. 22:08
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Serult, magatehetetlen, eszmeletlen, zavart beteget is elvihet a beleegyezese nelkul, ez a dolguk. Ha a mentos is latja hogy bizony segitsegre szorulsz akkor hiaba ellenkezel, amugy is kiskorú vagy.
2021. máj. 24. 22:09
 5/29 anonim ***** válasza:
71%
Eszméletlen betegnek nincs akarata. Az ilyen beteget nem akarata ellenére viszik el.
2021. máj. 24. 22:11
 6/29 A kérdező kommentje:
Hát úgy értettem ha indokoltnak tartják hogy elvigyenek.
2021. máj. 24. 22:11
 7/29 A kérdező kommentje:

4

Vagyis hiába ellenkezés mert azzal ne. érek el semmit

2021. máj. 24. 22:14
 8/29 anonim ***** válasza:
84%
Előbb a háziorvost lett volna érdemes felkeresni ill. kihívni. Ilyen tünetekre nem is feltétlen ugranak egyből a mentősök.
2021. máj. 24. 22:14
 9/29 anonim ***** válasza:
84%

Csak akkor visznek be, ha kórházi ellátásra szorulsz. A sürgősségi ellátásnak nem a kivizsgálás a lényege, az a járóbeteg ellátás feladata. Lehet, csak ad egy injekciót, hogy jobban legyél, és ennyi.

De megméri a vérnyomásodat, a cukrodat, felismeri, ha kiszáradás fenyeget. És igen, ha kell bevisz. Bent ellátnak, és haza is engednek.

Ha ez segít rajtad, miért tiltakozol ellene?

2021. máj. 24. 22:15
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha a mentőegység vezetője szerint indokolt, és anyád belegyezik, akkor elvisznek. Akár akarod, akár nem. Kiskorú vagy. Kivéve, ha házas vagy.
2021. máj. 24. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!