11/16 anonim válasza:
Az emberiség 20%-a így is kb 1,6 milliárd ember. Annyi ember szerinted nem tud pandémiát okozni? Ha azt vesszük, a lakosság nagyon kicsi része volt covidos, szóval simán lehet.
12/16 anonim válasza:
#11: Az az 1,6 milliárd ember nem egy tömbben él, hanem ugyanabban a társadalomban, mint a 80%. Így legtöbbször a 80% tagjaival találkoznak, és ritkábban a 20% tagjaival, ami komolyan fékezné a járványt. Az immunitás azt jelenti, hogy az immunrendszer nagyon hamar legyőzi a kórokozókat, a betegség nem alakul ki, a fertőzést nem terjeszti az immunis egyed.
13/16 anonim válasza:
Én kötelezővé tenném, mert egy ilyen volumenű és mindenkit érintő döntést nem lehet a hétköznapi emberekre bízni. Fontos a nyájimmunitás kialakítása annak érdekében, hogy védjük azokat, akik veszélyeztetettek, de nem kaphatnak oltást illetőleg minél kevesebb lehetőség legyen a mutációk számára.
14/16 anonim válasza:
#13 Az első mondatod mintha Rákosi vagy Sztálin mondta volna.
15/16 anonim válasza:
Most már nem, ha eddig szabadon választható volt, nem lehet senkit kényszeríteni, nem etikus. Viszont ha már eleve úgy jelentették volna be 1 évvel ezelőtt, hogy ha lesz vakcina, akkor azt mindenkinek kötelező lesz beadatnia, akkor szerintem már sokkal előrébb lennénk, és valószínűleg nem is elleneznék annyian az oltást. Szerintem egy ilyen súlyosságú világjárványnál ez lenne a jó megoldás, persze így is lennének lázadók, dehát a trópusokra se repülhetsz ki, hogy ha nincs oltásod az ott jellemző betegségek ellen.
16/16 anonim válasza:
Nem a trópusokon vagy! Ha pedig kötelező lenne sem adatnám be. Hanem lefizetném az orvosomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!