Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől van hasziborgásom vagy...

Mitől van hasziborgásom vagy minek is nevezhető ez? Mit tehetek ellene? Légyszi segíts

Figyelt kérdés

Zuborog a hasam azaz olyan hangot ad ki, mintha korogna. Sőt én is tudom csinálni, ha kitolom a hasam meg beszívom. Érzem is ahogy egy folyadék löttyen a hasamban. Gyomorsav lehet? A kezemmel is érzem, amikor zuborogtatom, hogy "rezeg" ott a hasam. Ez a köldököm mellett baloldalon van.

Anya szerint a hasüregben van nekem víz, apa szerint sok a gyomorsavam. Elkellene evvel mennem orvoshoz? Vagy egyszer elmúlik? Lehet ennek komolyabb következménye?

16l

2021. máj. 16. 19:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt lehagytam, hogy akkor megszűnik mindez, ha (sajnálom, ha illetlem a kifejezésem) böfögök.
2021. máj. 16. 19:54
 2/6 anonim válasza:

Lehetséges hogy víz van a hasüregben de mitől?!?! Nekem is volt februárban de megvolt az oka. Ugyanígy voltam ilyen korgó hangokat adott ki és mikor feküdtem szinte a torkomban éreztem a vizet. Ha ez van nálad is akkor azt javaslom minimum 3liter vizet igyál meg egy nap. Az kihajtja a vizet a hasüregből. De mindenképp nézesd meg egy orvossal.gyógyulást kívánok neked

:)

2021. máj. 16. 19:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

De én, ha elfekszem nem szoktam emlékeim szerint vizet érezni a torkomban. Csak annyi, hogy zuborog és olyankor egy kicsit fáj a hasam, de ha elmúlik a zuborgás nem fáj.

2021. máj. 16. 20:04
 4/6 anonim válasza:
Akkor tuti valami más lehet. Biztos semmi komoly de azért nézesd meg mindenképp :)
2021. máj. 16. 20:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha a böfögésre megszűnik, akkor nyilván felesleges levegő ill. gáz van a gyomrodban. Tudni kéne persze, hogy ez a gyomor-bél (emésztő)rendszer működését tekintve mikor lép fel. Ha étkezés után jelentkezik, akkor sok levegőt nyelsz étkezés közben. Ha két étkezés közben jelentkezik, esetleg olyankor, amikor éhes vagy, akkor a gyomor éhségkontrakciói során levegő kerül a gyomorba, onnan meg a belekbe. Lehet rágózás következménye is, mert akkor rendkívül sok nyál termelődik, amit az illető lenyel, a savas gyomorban viszont a nyálban levő bikarbonátokból széndioxid gáz szabadul fel, ami aztán megint a belekbe jut. Ami a belekbe jutott, az onnan már csak a beleken végig jutva a végbélen át képes távozni, de közben nagyon kellemetlen hasi történéseket él át az ember.
2021. máj. 16. 21:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem az a napfolyamán bármikor van. Evés előtt után közben, mindig. Nagyon sokszor tapasztalom.
2021. máj. 16. 21:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!