Világszíntű gyógyszerkísérlet folyik?
https://www.youtube.com/watch?v=wwLWu8RKmxk
Ami 7:15 nél hangzik el a videóban, nektek erről mi a véleményetek? Ennek ellenére se tartanak az emberek az oltás beadásától? Meglepődtem hogy le merték ezt az interjút adni a TV-be.
Az a baj, hogy az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent az, hogy "gyógyszerkísérlet", és hogy egyáltalán mi az, hogy oltás. A modern oltások (értsd: amióta nem úgy oltanak, hogy megvágják a karodat, és megszárított feketehimlős pörsenéseket dörzsölnek bele) történetében még soha egy oltásnál sem voltak az elhanyagolhatónál nagyobb számú áldozatok, és soha semmilyen oltásnak nem voltak hosszú távú mellékhatásai.
A kísérlet kérdése itt kb. az, hogy az egyes vakcináknál egy a százezerből vagy egy a millióból lesz-e a súlyos mellékhatások száma. Normál esetben kísérleteznének 5 évig, és az kapna engedélyt, aminél egy a millióból az, most meg ezt a fázist - számtalan ember megmentése érdekében - kihagyták, ennyi.
Mindig megfogadom hogy nem állok le a provokalokkal de nem bírom ki.
Minden gyógyszernél úgy működik a kísérlet hogy először pár emberen tesztelik, aztán pár tízezren. Így ki lehet szűrni hogy potenciálisan hatásos e illetve a gyakori mellekhatasokat. De egyszerűen lehetetlen kivitelezni hogy kísérleti fázisban beadjak 20 millió embernek és így kideruljon egy olyan mellekhatas ami 20 millióból egy embernél van. (mint az astranal a vérrög.) szóval ha megvolt a pár 10 ezer akkor engedélyezik, piacra dobják és a betegek ill orvosok visszajelzese alapján nyomon követik a gyógyszert. Ez történt a vakcinakkal is. És ezt csinálják minden gyógyszerrel. Úgyhogy ha emiatt vagy oltás ellenes akkor ne legyél képmutató és ezentúl soha semmilyen gyógyszert ne vegyél be.
A videót ne néztem, de igen. És nem igaz, hogy sosem volt oltással gikszer (ott volt a HPV) és aki esetleg meghal vagy tönkremegy az élete, annak mondja valaki, hogy ő volt az elhanyagolhato kockázat...
Én is aggódom emiatt, és nem bízom egyik oltásban sem és nem is hiszem, hogy ez megoldás, mégis választottam egyet magamnak. Mert ha a másik oldalt nézzük, naponta halnak meg nálam fiatalabbak is alapbetegség nélkül is, és nem akarom a maradék 40 éven se fel tüdővel se károsodott aggyal leélni. A társadalomból meh nem vonulhatok ki teljesen. Szóval most nincs jó megoldás csak kisebbik rossz van. Mindenki döntse el, neki melyik az.
"soha semmilyen oltásnak nem voltak hosszú távú mellékhatásai"
Ebben a formában nem igaz, pl. a hibás polio vakcinák miatti bénulás, vagy bizonyos influenzaoltás-kampányok után kialakuló GBS bizony hosszú távú mellékhatások.
Vagy úgy értetted, hogy "hosszú idő után kialakuló"? Mert olyanról tényleg nem tudok, ha baj van az hamar kiderül.
(Amúgy zöldet nyomtam rád, mert teljesen egyetértek, ne vedd kötekedésnek, csak egy kis pontosító megjegyzés.)
Most komolyan az utolsó agyhalott aki azt sem tudja hogy működik egy gyógyszer piacra dobasa több százalékon áll mint az én kommentem ahol levezettem a dolgot erthetoen?
Kész, feladom. Aki nem akar gondolkodni azon nem lehet segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!