2021.májusában kell maszk szabadtéren? Mert egyik osztálytársam szerint nem kell. Álhír?
"Már jó ideje kivették az önkormányzatok hatásköréből,"
Eddig én is ezt hittem, de nem így van. Csak a 484/2020-as kormányrendelezben a maszkról szóló paragrafusból törölték és átrakták a rendelet legvégére. Csak hogy az állampolgárok dolga minél egyszerűbb legyen!!!
"27. § Felhatalmazást kap a települési önkormányzat polgármestere, ... a főpolgármester, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi polgármester ..., hogy önkormányzati rendeletben
a) határozza meg a 10 000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén azon közterületeket, illetve nyilvános helyeket, ahol e rendeletben meghatározott módon kötelező maszkot viselni,..."
Egyelőre még mindig országosan kötelező, lakott területen belül.
Már mikor bevezették sem volt semmi értelme, 25 fokban meg pláne. Főleg hogy a teraszokon a tömegben meg nem kell.
Csak zárt térben veszem fel, ha rajtam lenne az utcan is, már semmit nem szűrne a boltban, mert tocsogna a nedvességtől mire odaérek. Teljesen agyatlan intézkedések vannak.
#6 és #7
Én megírtam, hogy melyik rendeletben vannak a a polgármesterek felhatalmazva. A napi állapot szerint. Szerintetek melyik rendelet írta ezt felül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!