A kertben ásás közben egy azbesztpalát találtam, nem tudtam hogy mi az és összetörtem kidobtam a kukába.Rákot fogok kapni?
Rákot fogok kapni? - Nem
Azóta nyom a mellkasom és kicsit fulladok... - placebo
A 3. válaszoló nagyon jót írt, csak burkoltan.
Abban a formában, amit leírtál SEMMIKÉPP nem kapsz rákot. Mit tudnának tenni azok, akik a gyárában dolgoznak? A lényeg, hogy a porát ne lélegezzük be, mert maga az azbeszt hosszú ráhatással veszélyes. Egyszerű érintéstől és feldarabolástól nem kaphatod meg, bárki bármivel is ijesztget. Gyerekkoromban ((50-60 éve) fent járkáltunk az ilyen tetős épületeken, napoztunk rajtuk, garázsomat azzal fedtük le, van, akinek a nyaralója azbesztpalával van fedve, de sokan már lecserélik (jól teszik).
Az azbesztpalában kötve van az azbeszt, max akkor lehet gondod belőle ha porítod és csíkokban felszívod, de akkor se az azbeszttől lesz bajod....
Mellesleg miért tennék jól hogy lecserélik az azbesztpalát? A világ egyik legjobb legerősebb tetőfedő anyaga volt....
Kérdező,
ez olyan esetre vonatkozik, amikor naponta, hetenként éveken keresztül darabolod, de nem a Te esetedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!