Szteroidos kezelésre lehet oltani?
Egyáltalán szteroidos kezelésnek számit az is, hogy a bőrgyógyász ekcémára írt fel kortikoszteroidos krémet (elocom)?
Még nem mertem elkezdeni, mert csütörtökön kapnék makd Astrazenecat.
Próbáltam utána olvasni, de lehet rossz helyen kutakodtam, mert nem találtam hasznos infót.
Valaki megkérdezte a vakcinainfó-az orvos válaszol csoportban, azt a választ kapta, hogy a szteroidos kenőcs alkalmazása esetén mehet az oltás.
Én infúzióban kaptam szteroidot, most gyógyszeresen szedem, de a hematológusom szerint így is megkaphatom. Annyi, hogy olyankor az oltóorvos egyéni mérlegelés alapján dönt.
Például ha egy daganatos beteg a kezelése részeként hosszú távon kap szteroidot, nem fogják elutasítani az oltását, ugyanis a Covid sokkal nagyobb kockázattal járna a számára.
Attól függ, mire szeded a szteroidot, illetve, hogy milyen oltásra gondolsz.
A szteroidos kenőcs egy helyi kezelés, az nem nullázza le úgy az immunrendszert, mint a vénásan, vagy kapszulában adott szteroid.
Ugyanakkor, mivel nem elölt vírus van a vakcinákban, megkaphatod kb. bármelyiket.
Ha viszont pl. autoimmun betegségre kapod a szteroidot, akkor csak bizonyos vakcinákat tanácsos beadatni magadnak (Pfizer, Moderna).
Ohh, bocsánat, nem olvastam el a teljes kérdést!
A szteroidos kenőcsnek nincsenek igazán mellékhatásai (itt inkább az immungyengítő hatásra gondoltam, de egyéb mellékhatása sincs nagyon), zsóval így bármelyiket megkaphatod.
4-es voltam.
Szuper köszönöm a válaszokat!
Astrazenecat fogok kapni ha minden igaz.
Ezt a krémet pedig ekcémára írta fel az orvos, mivel akne terápiázom és a szedett gyógyszer mellélhatása, hogy a faggyutermelés szinte teljesen lenullázza. Ennek köszönhetően az amúgy ekcémára hajlamos bőröm belobbant és a két karom szinte teljes egésze ekcémás lett. Tehát csak a karjaimon használnám a krémet.
Ennek kezelésére írta fel az elocom krémet ami kortikoszteroidot tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!