Mi az oka, hogy nem oltatod be magadat koronavírus ellen?
Többektől hallottam, hogy különböző indok miatt nem veszik fel az oltást.
Ti milyen egésszégkárosodást tartotok kockázatosnak az oltással kapcsolatban?
#16-os!
Ezt meg mire alapozod?
Antitestből az oltásnál termelődik több, mint ha átesel a betegségen, Az Astra állítólag nagyon erős sejtes választ ad. Merkely Béla szerint, ha átestél a betegségen, akkor egy oltás is elég, hogy fennmaradjon a védettség.
Hm... lázasan fetrengetem egy hétig, majd elküldtek PCR-re, ami negatív lett. Lázasan fetrengetem még egy hétig, aztán utána jobban lettem. Most jött meg a vérvizsgálat eredménye, koronás voltam, a szervezetem baromi sok ellenanyagot termelt.
Tehát a jelenleg a tesztelés egy rakás szart nem ér. De higgyem el azt, hogy egy ugyanolyan összekpkodott oltás majd magasabb védettséget ad, mint a szervezet természetes ellen álló képessége. Hát... nem hiszem. Nekem jelenleg van egy leletem arról, hogy a szervezetem bőséggel rendelkezik ellen anyaggal. Hány oltásos mondhatja ezt el? hm?
"Tehát a jelenleg a tesztelés egy rakás szart nem ér." - Ez így nem igaz
Ha egy hétig lázasan fetrengesz, akkor nem biztos, hogy ki lehet mutatni a vírust PCR-rel, lehet, hogy túl késő.
2 Hét után már nézték a vérben az IgM-et és IgG-t is talán, ami pozitív eredményt hozott.
"De higgyem el azt, hogy egy ugyanolyan összekpkodott oltás majd magasabb védettséget ad, mint a szervezet természetes ellen álló képessége."
A gyógyszergyártók, laborok, egészen biztos, hogy alaposan
vizsgálták az ellenanyag szintet az oltás után.
""Az eredmény megnyugtató, a minimális 50-es értékkel szemben közel 600 az ellenanyag szint. Ez az érték a modernebb vakcináknál magasabb, de a betegségen átesetteknél 400 körüli értéket mérnek"
"Hány oltásos mondhatja ezt el?"
Az oltottak döntő többsége elmondhatja ezt magáról. Az időseknél előfordulhat, hogy nincsen antitest, de a sejtes immunválasz ott is jól véd.
Kérdezz meg egy immunológust vagy csak a háziorvosodat, hogy van-e értelme pár hónap múlva még egy oltásnak, hogy hosszabb ideig legyél védett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!