Moderna vakcináról mi a véleményetek? Miért csak a Pfizerrel oltották az eü. dolgozókat, tanárokat, kismamákat?
Köszönöm szépen a választ!
Csak csodálkozom továbbra is, hogy ha ez is van olyan jó, mint a Pfizer, miért nem rendeltek belőle többet és miért nem alkalmazták ezt is, amikor a Pfizert. Pl. az eüs-s dolgozókat Modernával is lehetett volna oltani, nem? Miért csak a Pfizert használták?
Azért nem rendeltek belőle többet, mert Orbán Viktor szerint ugyanaz a kategória, mint a Pfizer, de drágább, és rosszabbak a szállítási feltételek, ezért nem éri meg.
Ezek után megrendelte Kínából a még sokkal drágábbat...
A helyzet az, hogy a nyugati vakcinák nyomott árúak, azon nem tudnak nyerészkedni. A kínai (amellett, hogy valóban nem rossz, és sokszor kapóra jön, ha az EU-ból épp nem jön) meg egy kétes offshore végén keresztül jön túlárazva, így abból már tudnak lenyúlni. Ezért nekik a kínai sokkal jobban megéri, míg az újabb generációs, és olcsóbb Moderna.
Szia!
Végzős vagyok az orvosin és Modernát kaptam. Első körben a Pfizer oltást kapták a hallgatók még év elején de én beteg voltam és csak márciusban kaptam meg. Akkor már Modernával oltottak és a későbbiekben az Astra Zenecával is. Szóval eü dolgozók se csak Pfizer oltást kapnak.
Szép napot neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!