Sinopharm vagy szputnyik vakcinát választanátok?
Leszögezem abszolút nem értek hozzá.
Úgy álltam hozzá,hogy bármit ajánlanának elsőre el fogom fogadni.
Mégis mikor mondták,hogy szputnyik nagyon megkönnyebültem.
Mert a kínaiakban nem tudok megbízni. Titkolóznak, hazudoznak. Simán meg lehetett volna akadályozni, hogy kikerüljön abból a térségből ez a szar, de inkább elengedték, és most meggazdagodnak a vakcinájukból, mert egy csomóan bekajálják, hogy a legjobb, ami teljes vírust tartalmaz.
Minden oltás jobb, mint a fertőzés, de ha van lehetőség, én a XXI. századi vakcinára voksolnék.
@6-osnak.
Sváby András is azt kapott és elment 15 nappal a 2. oltás után egy átfogó vérvizsgálatra, kiváló eredménye lett és minimálisan még a legújabb mutáns variánsok ellen is mutatott védettséget.
Egyébként azt mondják, hogy van akinél továbbtart és 2. oltás után 28 nap körül kezdi csak el termelni a szervezete az ellenanyagot.
Én ma voltam Sinopharm oltáson.
Igazából manapság már csak mutáns variánsok vannak, a teljes elölt vírust tartalmazó talán nagyon védettséget ad a mutáns variánsok ellen mintha csak az eredeti variánsnak csak egy sejt részét oltanák be, ki tudja mennyit mutálódik mire az a sejt is megváltozik.
Egyébként Kínában csak Sinopharm és Sinovac vakcina van.
Magyarországon ez a legdrágább oltás 22 000 Ft körül van a 2 oltás ára, a pfizer olyan 10 000 Ft körül van, Asra 7000.
Én úgy vagyok vele, hogy mivel ez a legdrágább és Kínában eléggé visszaszorult a járvány így úgy gondoltam, hogy ha nem lenne olyan hatékony akkor Kínában is több lenne a fertőzött az oltások után ami nincs így.
Az Arab Emirátusok 10 ezer emberre csinált egy statisztikát a Sinopharmra és olyan 60-85%-os védettség közötti eredményt számoltak.
A WHO ajánlása szerint bármelyik 50% feletti hatékonysággal dolgozó vakcina megfelelő.
A Pfizer az 90-95%os hatékonyságú, de természetesen az eredeti vírusra, de ahogy írtam mostanra inkább a mutáns variánsok terjednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!