27 éves vagyok, 125/70 a vérnyomásom, érdemes lenne orvosnak jeleznem?
De, igenis van jelentősége! Tény, hogy óvatosnak kell lenni, de ez nem jelenti azt hogy naponta 4x diagnosztizálgatod magad, és ha pár értékkel több vagy kevesebb, akkor már rögtön orvoshoz rohannál (ezzel elvéve a helyet azoktól, akiknek tényleg szüksége lenne orvosra)
Kérd pszichológus segítségét, ha nem tudod ezt rendezni magadban. Bár érdekes, a mentális egészséged nem érdekel, csak a fizikai?
Ez egy normális érték!
A vérnyomást akkor érdemes elemezni, ha több mérés van, mert nem egy állandó, konstans értékről beszélünk!
Ezzel semmi dolgot nincs, nem kell problémát kreálni magadnak.
"Semmi baj nincs az alacsony vérnyomással, vékony fiatal nőknél fordul elő"
27 éves fiú vagyok, nem vékony fiatal nő.
#15 +1
Nekem is 13 éves korom óta 90/60, ráadásul én nem iszom 5 kávét (nem szeretem az ízét), csak reggel egy tejeset. Decemberben szemműtét előtt, az előkészítőben kérdezte a nővér: Izgulok? Miért? Mert majdnem 100-ra felugrott a vérnyomásom. :) Viszont, ha nekem felmegy 125-130 körülire, azt rögtön megérzem, olyankor szoktam azt mondani, hogy bokszolnak a mókusok a halántékomon. Szerencsére ilyen nagyon ritkán fordul elő. A mélypont az 50/30 volt, 3 kémcsőnyi vér levétele utáni ájulásból ébredve. Szóval nincs ezzel semmi baj, a tiéddel meg pláne nincs.
Ne méregesd. Komolyan. Csak felidegeíted magad rajta és felmegy a vérnyomásod. Jól érzed amúgy magad, amikor nem próbálsz meg magadban valami bajt találni? Ha igen, akkor ne keresd a bajt.
Ha elmész orvoshoz, majd ő úyis talál valamit és akkor élhetsz a betegségnek.
De ha nem érzed jól magad, akkor meg menj el orvoshoz, azt meg ne hanyagold el. Ne méregesd otthon a vérnymásod, lázad, súlyod ha nincs alapvetően semmi bajod. Inkább egyél egy fagyit, nézz meg egy jó filmet, kacsázz a folyóparton.
Aki meg azt írta, hogy inkább legyen alacsony a vérnyomás mint magas, az sem túl jó. Ilyenkor meg a pulzus szokott magas lenni, ami meg a szívnek rossz.
Tehát ha jól vagy, ne méregess :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!