CoVid utáni torz ízlelés illetve szaglás - mikor jön helyre?
Október elején elkaphattam a vírust. 1,5 hétig semmi szagot és ízt nem éreztem, aztán szépen fokozatosan elkezdtem érezni mindkettőt, csak az a baj, hogy nem úgy, mint régen. A kedvenc ételeim, italaim lettek elviselhetetlen ízűek...
Lassan eltelik fél év, de még mindig nem történt semmi változás. Elmúlik ez valaha?
Szinte ugyanez a bajom. Novemberben kaptam el, 1 hónapra teljes ízlelés- és szaglásvesztés, aztán decembertől februárig valamennyire éreztem szagokat és ízeket, akkor még nem torzult. Na onnantól megint semminek nem érzem az ízét, a jó illatot büdösnek, a kávét öregszagúnak, a büdöset pedig édes illatúnak érzem.
Nem tudom jobb lesz-e... így még, hogy nekem már jobb volt és megint élmény, pedig nem voltam újra covidos (teszteltem) még elkeserítőbb.
Orvossal te nem beszéltél? Én még nem, de majd a Nasotasone orrcseppet lehet kipróbálom, azt a nyálkahártya-gyulladásomra használtam régen, hátha jó lenne megint. Vényköteles.
Az 1. válaszoló vagyok:
Nem jött helyre sajna. Valamit érzek már mondjuk, de többnyire csak torzan. A banánt, marcipánt, a tejet, a sajtot pl érzem normálisan. Már megszoktam a torz ízeket, különbséget tudok tenni köztük. Már annak örülnék, ha ez maradna.
Egyébként próbáltam a Nasotasone orrsprayt, vitaminos orrsprayt, Milgammát, talán valami egyéb, azt hiszem A-vitamint, szagtréninget, de nálam nem ért semmi semmit.
A vitaminos orrcsepp nevét talán még vissza tudom keresni. Szeretnéd kipróbálni, leírjam neked?
Mielőbbi gyógyulást kívánok! Egyébként te torzul érzel valamit?
Nekem is nagyon hasonló! Az alapízek nekem is megvannak szinte az eleje óta. Nekem ízek nem villanak be.
Átérzem a helyzeted, mert 2 hónapos volt a kislányom amikor covidos lettem, most 2 éves, de van amit a szintén sérült ízlelésű és szaglású férjemmel is megkóstoltatok, hogy szerintem jó-e. Sok dolog landolt sajna a mi hasunkban inkább vagy a kukában, mert nem merem odaadni neki.
Pl múltkor húzóra kb 1 dl romlott tejet ittam a kávémmal, de éreztem, hogy valami nem oké, savanyú volt. A férjem azt is érezte, hogy büdös. Szóval remélem azért a jövőben is észre vesszük, ha valami nem oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!