Medrolt szedett már valaki, milyen mellékhatást tapasztalt?
Most szedek. Reggelente 2 szem (8mg). Eddig semmi mellékhatása nincs, max annyi, hogy szárad a nyelvem. Én is baromira féltem tőle, de nem okoz semmit eddig.
1 hétig kell 8mg-ot szednem, utána meg 1 hétig 4mg-ot.
8 éve szedem nefrológiai tünetekre (végtagdagadás a nagy fehérjeürítés miatt). Napi 32 mg-ról indított az orvos, aztán a javuló eredmények láttán mindig - a laboreredményektől függően - felezte (16, 8, 4 pár éve pedig 2 mg naponta, fenntartó adagként).
Határozottan eltűnt a bőröm feszessége (legjobban látni a kezeken), kis ütésre vagy nyomásra azonnal véraláfutások keletkeznek, olyan vékony a bőröm, mint a cigarettapapír, nagyon erős csontritkulásom lett (állítólag ez is a medroltól). Persze én már közeledem a 80-hoz. Próbált az orvos mást is felírni (imuran), hogy ne legyenek meg a medrol kedvezőtlen hatásai, de azt nem bírta a szervezetem. Az orvosom a medrolt mindenképp el akarta kerülni, de nem lehet.
Persze, minden ember szervezete más és más!!! Nehogy azt higgye valaki, hogy a medrol halálos, csak a határozott gyógyító hatása mellett van erős negatívuma is.
Egy idős orvosnő ismerősöm is ezt szed, napi 2 mg-ot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!