Oltatni vagy nem? Mi alapján döntötök?
Leegyszerűsítem neked a kérdést:
Kire hallgassak egészségügyi kérdésben? Merkely professzorra, vagy valami noname dékás negmondóemberre?
Én ez alapján döntök.
A szakemberek (virológusok, infektológusok) azt mondják, hogy bármelyik engedélyezett oltóanyag előnyei messze felülmúlják az esetleges kockázatokat, így mindenképpen megéri beadatni gyakorlatilag bármelyiket.
Nekem a második Pfizer után volt másfél napig gyengeségem, fáztam, meg úgy éreztem mint akit egy hólapáttal vertek széjjel, de abszolút túlélhető, sőt, normál reakció - a szervezeted reagál rá.
Ugyanakkor egyre több hosszú távú, egész szervezetet érintő mellékhatásáról tudunk a Covid-fertőzésnek: nem múlik el nyomtalanul a szervezet felett. A szívet, az agyat is jól lestrapálja, sokaknál akár végleg is. Nagyon nem érdemes kockáztatni, hogy átess rajta, még fiatalon sem. Egyik ismerős idős rokona meg konkrétan megmakkant a fertőzéstől agyilag, és most folyamatos gondozásra szorul.
Nem olyan vicces szerintem sem egy életre szóló szívhiba, meg nyálcsorgató debillé válni sem. Szerintem.
Én praktikusan gondolkodom.
Rengeteg mindenhez kell majd a védettségi kártya, elsősorban a turizmus-vendéglátásra gondolok.
Amilyen hamar csak lehet vissza akarok térni az utazgatáshoz, a hétvégi kocsmázásokhoz, szóval a régi életemhez, ennek pedig úgy tűnik feltétele lesz az oltás, rövid távon a nyitás elején mindenképp.
Így emiatt, és csakis emiatt én már oltattam.
A többi szempont nem érdekel, egyébként nem félek a vírustól, és abban sem hiszek hogy a Pfizer pont engem akarna eltenni láb alól. Úgy gondolom, az oltás ha nem is használ, valószínűleg nem is árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!