Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » IBS okozhat fogyást és gyakori...

IBS okozhat fogyást és gyakori bélgörcsöket, lágyabb székletet?

Figyelt kérdés

2021. márc. 14. 12:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A negatív gluténteszt nem feltétlenül helytálló, kedves utolsó. A glutén MINDENKINEK megnyitja a bélfalát, csak akinek egészséges a bélrendszere, annak hamar vissza is zárul. Létezik egyébként a rejtett gluténérzékenység. Annyira létezik, hogy noha az orvosi protokollba még nem került bele, pár éve már a Nemzetközi Cöliákia Bizottság is (f)-elismerte ezt.

Az emésztésed és a hormonális folyamataid nagyban összefüggenek egymással, tehát az időszakos bélproblémákból nem feltétlenül kell messzemenő következetéseket levonni.

2021. máj. 3. 14:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Kedves Miquel!

Gasztroenterológus végzett el rajtam egy átfogó gé. vértesztet és azt mondta ez abszolút negatív, valamint a vérképemben sem volt rá utaló eltérés. IgG tesztem is volt - ami gyakran kimutatja, ha az IgA nem tudná (rejtett gé.) - ez is negatív lett. Valamint nem függ össze nekem glutén fogyasztással, eszem kenyeret pl. napi szinten és mégsem minden nap rossz a székletem.

2021. máj. 3. 15:20
 13/15 anonim ***** válasza:
12: sztem ez sok esetben inkább tudatos dolog , mint szervi probléma. ( rossz beidegződés nálam , ami magától elő is idézi a problémát kényes helyzetekben ).
2021. máj. 3. 17:48
 14/15 anonim ***** válasza:
És egyébként nekem lehet, hogy azért is jött be a kis adagos gyógyszer amit említettem, mert hiába jött a stressz vagy hasonló kiváltó ok, nem reagált tőle pánik szeruen a szervezetem mint ahogy szokott és tudatilag sikerült elengednem. És mit ad isten nincs is vele gond.
2021. máj. 3. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Ebben biztosan van valami, az idegrendszer szoros összefüggésben van az emésztéssel az fix. Párom például amíg gimibe járt, rendszeresen ment reggel a hasa. Úgy kezdte a reggelét, pedig nem érezte hogy stresszben lenne, mégis így reagált.

Akkor ha fellépései voltak na azt annyira nem bírta, hogy borzalmasan lett előtte.. Ezért fel is hagyott vele. Most is néha-néha neki se jó a széklet, de ez már a "legkevesebb" gondja. Meggyőződése, hogy nálam is idegi alapon van főleg. Vagyis a ciklikusságot vele is megfigyeltük már, hogy hormonváltozásoktól lehet nálam jobban, csak ugye megijedek és attól csak rosszabb és görgetem magammal az egészet.. Ilyen ördögi kör.

Ezért mondta ő is, hogy picit "le kell sz@rni" az ilyet, mert ahogy Miquel is mondta, ha ráparázol 1000x rosszabb lesz. Szóval valahol megértem, hogy segített neked a gyógyszer..

2021. máj. 3. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!