IBS okozhat fogyást és gyakori bélgörcsöket, lágyabb székletet?
A negatív gluténteszt nem feltétlenül helytálló, kedves utolsó. A glutén MINDENKINEK megnyitja a bélfalát, csak akinek egészséges a bélrendszere, annak hamar vissza is zárul. Létezik egyébként a rejtett gluténérzékenység. Annyira létezik, hogy noha az orvosi protokollba még nem került bele, pár éve már a Nemzetközi Cöliákia Bizottság is (f)-elismerte ezt.
Az emésztésed és a hormonális folyamataid nagyban összefüggenek egymással, tehát az időszakos bélproblémákból nem feltétlenül kell messzemenő következetéseket levonni.
Kedves Miquel!
Gasztroenterológus végzett el rajtam egy átfogó gé. vértesztet és azt mondta ez abszolút negatív, valamint a vérképemben sem volt rá utaló eltérés. IgG tesztem is volt - ami gyakran kimutatja, ha az IgA nem tudná (rejtett gé.) - ez is negatív lett. Valamint nem függ össze nekem glutén fogyasztással, eszem kenyeret pl. napi szinten és mégsem minden nap rossz a székletem.
Ebben biztosan van valami, az idegrendszer szoros összefüggésben van az emésztéssel az fix. Párom például amíg gimibe járt, rendszeresen ment reggel a hasa. Úgy kezdte a reggelét, pedig nem érezte hogy stresszben lenne, mégis így reagált.
Akkor ha fellépései voltak na azt annyira nem bírta, hogy borzalmasan lett előtte.. Ezért fel is hagyott vele. Most is néha-néha neki se jó a széklet, de ez már a "legkevesebb" gondja. Meggyőződése, hogy nálam is idegi alapon van főleg. Vagyis a ciklikusságot vele is megfigyeltük már, hogy hormonváltozásoktól lehet nálam jobban, csak ugye megijedek és attól csak rosszabb és görgetem magammal az egészet.. Ilyen ördögi kör.
Ezért mondta ő is, hogy picit "le kell sz@rni" az ilyet, mert ahogy Miquel is mondta, ha ráparázol 1000x rosszabb lesz. Szóval valahol megértem, hogy segített neked a gyógyszer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!