Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Székelés utáni vérzés mi lehet?

Székelés utáni vérzés mi lehet?

Figyelt kérdés
Eléggé meg vagyok ijedve,mert tegnap a 18 éves lányom székelésnél olyan fájdalmat érzett bal oldalon,mintha egy penge belül megkarcolta volna.A wc papír tiszta vér volt,a székletben nem volt vér.Reggelre még a pizsamáján is volt egy kis vérpötty.Ma nagydolog után szintén vérzett.Létezik,hogy valami olyat evett,ami kikarcolta neki és most a belső seb nem tud begyògyulni? A tegnap kemény volt a széklete,ma nem annyira,mégis.Nemrég volt nagy vérképe más okból és tökéletes.Orvosról egyenlőre nem akar hallani sem,hisz 18 éves szép lány,szégyenlős...Hogyan tudnánk segíteni,hogy hamarabb begyógyuljon neki? Úgy emlékszem,hasonló volt már nekem is valamikor,de nálam nem volt ennyi vér a papíron.Köszönöm a válaszokat.
2021. márc. 10. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Hát ha nem aranyér akkor az a vékony nyálkahártya ott megsérült a kemény széklet miatt. Kenni kellene Reparon krémmel ami vény nélkül kapható és rendbe jön. Arra figyeljen hogy ne egyen a napokban nehéz kajákat amitől kemény lenne a széklet.

Nekem is volt ilyen. Én elmentem orvoshoz vele mert nagyon sokszor előjött,nekem csináltak még tükrözést is hogy megnyugodjak de nem volt semmi.

2021. márc. 10. 18:16
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

"Orvosról egyenlőre nem akar hallani sem,hisz 18 éves szép lány,szégyenlős.."

Ennek bont nincs jelentősége a betegségeknél.

Én a leírtak alapján végbél repedésre tippelnék.

2021. márc. 10. 18:18
 3/8 anonim ***** válasza:

*bont=pont

2021. márc. 10. 18:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha a vér élénkpiros volt és főleg ha a papíron jelentkezett az több mint valószínű, hogy valami hámsérülés, vagy aranyér okozza.

Semmiképp nem szabad pánikolni! Pánikra más jellegű vérzés szokott okot adni, de azt le se írom, mert nem erről van szó.

Velem is megesett már ilyen, mikor pl.magvas ételt ettem, valószínű felkarcolta belül a hámréteget. A széklet tetején volt pici piros csík. Másnapra el is tűnt, ezek maguktól gyógyulnak.

Azt tanácsolon, pár nap múlva figyelje a papírt/székletet. Ha kemény a széklet, azt rendezni kellene diétával.

2021. márc. 10. 18:21
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Miben tudnál segíteni?

Meséld el a lányodnak, hogy a szépek is megbetegedhetnek, nincs kivétel és vidd el orvoshoz. Nem kell egyszerre a legrosszabbra gondolni, de a családban is volt sajnos hasonló, aki már csak akkor ment el, amikor márnem csak székeléskor vérzett..sajnos már késő volt... az orvos szerint ha elment volna, mikor meg csak aranyérnek hitte, meg ma is élne..

2021. márc. 10. 18:23
 6/8 anonim ***** válasza:

4.vagyok

Mondjuk azt írtad, nagy mennyiségű volt a vér, én esetleg emiatt megmutatnám mástnem egy proktológusnak. Főleg, ha mondjuk holnap sem jobb, vagy ma is annyi jött, mint tegnap.. Aranyér akkor okoz nagy vérzést, ha már eléggé bedurvult, de szerintem az fájna is neki ha székel.

2021. márc. 10. 18:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázzon, tartsa tisztán. Nagy WC használata után mindig mossa le kamilla teával. Esténként üljön kamillás vízbe. Én meleg kamillafiltert is szoktam odatenni. Nem lesz semmi gond. A széklet puhaságára nagyon figyeljen! Sok vizet igyon. Nekem a pomeló, és káposzta félék sokat segítenek rendbe tartani.
2021. márc. 10. 18:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,kicsit megnyugodtam.Közben végigvettük az utóbbi napok menüjét,azt mondja,hogy sok egész darabos mogyoròs csokit evett.És nem szokott keményet kakálni,csak tegnap.Reméljük,jobb lesz,ha nem,nincs mese,orvoshoz kell mennie.Köszönöm a kamillás tanácsot is,ahogy magamat ismerem,ma este filterrel a popóban megy aludni ...
2021. márc. 10. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!