Ezzel fül-orr gégészetre kell menni?
Már egy ideje fáj a fülem, pontosabban szerintem nem is a fülem, hanem az alatta levő állkapocs izületem. (Neten olvastam, hogy az lehet, csak egy tipp).
Egész nap érzem, de néha rágás közben “robban” egyet és így belenyilal a fájdalom. Rendkívül kellemetlen. Mintha az izület így csúszna a csonton.
Ezzel fül orr gégészhez menjek vagy milyen orvoshoz (pontosabban milyen orvost hívjak fel)
Anya szerint most a covid miatt esélytelen, hogy tudnék menni háziorvoshoz azért is kérdezem
(Soproni vagyok)
Állkapocs ízületi gyulladás. Ezen a fogászaton tudnak segíteni, esetleg gyógyszeres kezelés is kellhet! Ízületre való krémek oda a fültőhöz óvatosan bemasszírozva marha jók, de csak kiegészítésnek! Nekem sajnos gyakran begyullad hetekre is. Hol rossz fog miatt hol keményebb kajától (azt vettem észre, hogy a rágós marha hús és a rágózás ami igazán ront rajta). Ha valahol rosszul van csiszolva a fogad vagy le van törve, akkor más ívben csukódik össze, így folyamatosan erőltetve van. Nézni kell a csukását és kiigazítani! Ill. stresszesen éjjel ha szorítod attól is lehet vagy leggyakoribb hogy ha féloldalasan eszel hetekig egy rossz/hiányzó fog kímélése miatt!
1 valami segít, ha pihen és kezelve van az oka. Nem szabad mozognia. Ha nagyon kínoz, akkor pár napig, akár 1 hétig is még a beszéd és főleg az ásítás is tilos (kiakadhat) és pépet egyél, tilos rágni. A brokkoli-répa-karfiol zöldségmix isteni csirkemellel ledarálva!!! Éphogy lepje el víz, főzd meg, ízesítsd be levesnek és mehet turmixba! Krumplipép, banán darált keksszel! Ezen éltem vagy 3 hétig legutóbb... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!