Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sokat kávézók, amikor abbahagy...

Sokat kávézók, amikor abbahagytátok milyen pozitív változásokat észleltetek magatokon?

Figyelt kérdés
Elég sok kávét iszom (napi 4-5-6). Sűrűn vannak kisebb-nagyobb hangulatingadozásaim, enyhe feszültség, idegesség is megjelenik. lehetséges, hogy a kávé okozza az idegrendszer túlingerlésével? Tapasztalatok is jöhetnek. Köszönöm.
2021. márc. 6. 11:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha abbahagynam, olyan fejfajas gyotorne, hogy nem reszletezem. Koffeinfuggo vagyok, napi 2 kave es 1 energiaital altalaban, nekem ez kell ahhoz, hogy jol erezzem magam.

Kollegano eppen ellenkezoleg van vele, reggel ehgyomorra csak koffein menteset iszik, mert ot is igy ingerli, mint teged, aztan kaja utan kavezhat normalisan. Ha neked csak az ize fontos, valts koffeinmentesre legalabb 2 kavezast.

2021. márc. 6. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Valahogy csak működtetek 5 kávé előtt is. Akinek a napi életviteléhez kell napi 5-6 kávé, az már függőség.

Régen nekem még egy zöld tea is hatalmas segítség volt, nagy fellendülést adott. Azóta nekem is kell a napi 1 kávé VAGY 1 energiaital a produktivitáshoz. De nélkülük is elvagyok, csak nem pörgök. Valahogy lassan kellene visszaállítani a megfelelő szintre. A kávé egészséges, DE MÉRTÉKKEL. Nagy mennyiségben a koffein ugyanúgy nem jó. Például reggel húzod amíg lehet az elsőt, aztán a második legyen koffeinmentes, aztán a harmadik koffeines megint és így tovább.

2021. márc. 6. 12:05
 3/11 A kérdező kommentje:
Ébredés után nálam első a reggeli már két éve. Aztán szoktam beindulni kávézás terén.
2021. márc. 6. 12:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a kérdésed is eleve rossz. Aki napi 5-6 kávét ivott, annak nem pozitív jelei lesznek ha elhagyja, hanem elvonási tünetei. Ingerlékenység, aluszékonyság, dekoncentráltság.

Ezekhez hogy elmúljanak hetek kellenek, hónapok. A pozitív hatásai később jelennek meg. Például hogy nem csinálod ki a szíved idő előtt.

2021. márc. 6. 12:16
 5/11 A kérdező kommentje:
A szívem jól van köszöni szépen. Sportolok és odafigyelek úgy 70-80%-ban a kajára. Nem dohányzom, csak elektromost szívok. Még mindig tapasztalatokra vagyok kíváncsi egyébként....eddig egy sem jött.
2021. márc. 6. 12:19
 6/11 anonim ***** válasza:

"A szívem jól van köszöni szépen"

Még.

2021. márc. 6. 12:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 hónapig egyáltalán nem kávéztam, csak azt tapasztaltam, hogy felszedtem 12 kilót. Még csak aludni sem aludtam jobban, sőt rosszabbul. Mióta kávézok ismét már 3 kiló lement, úgy néz ki a szervezetem visszatért a "normális" kerékvágásába. Bár későn alszok így el, de aludni a 7 órát is ki tudom kávéval is. Szóval nekem csak negatív volt a koffein elvonás.
2021. márc. 6. 12:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Amúgy normális mennyiségben a kávé nem káros, rengeteg pozitív hatása van. Az anyagcseréd is gyorsabb lesz tőle, nem gyötör székrekedés meg hasonló. Én mondjuk csak napi 1 bögrével iszok, de az írtó nagy speckó bögre igaz, reggel lefőzöm és délutánra fogy el mindig. Én csak feketén iszom, az a természetes és az ajánlott, cukorral édesen nem bírnám meginni, már ehhez szoktam hozzá.
2021. márc. 6. 12:25
 9/11 anonim ***** válasza:

"csak azt tapasztaltam, hogy felszedtem 12 kilót"

Lol, fogd a kávéra. XD Az max soványan tartott. Talán inkább az étkezéseden, testmozgásodon kellett volna változtatnod, amit a kávé elfed, hogy xar.

"Az anyagcseréd is gyorsabb lesz tőle, nem gyötör székrekedés meg hasonló."

Igen, ami a testmozgás, jó kajálás mellett szintén megvan, kávé sem kell hozzá.

2021. márc. 6. 12:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem fogom csak a kávéra, de nyilván az is hozzájárult. Nem is mozogtam (nem volt időm se, de ez mellékes), aztán éreztem, hogy pótolni kell valamivel a hiányát és megnőttek a kajaadagok, még ha próbáltam is az elején figyelni rá. Ez így van a dohányosoknál is, egyik követi a másikat. Elhiszem, hogy vannak akiknek nem kell pótcselekvés és simán leszoknak, de a legtöbb esetben nem ilyen egyszerű sajna. Mostmár elkezdtem figyelni és tudatos lenni, időt szakítani mozgásra is. Nekem is volt, hogy már késő este volt, de még kávéztam, most simán megvagyok az 1 bögrémmel is, és remélem így is marad.
2021. márc. 6. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!