Sokat kávézók, amikor abbahagytátok milyen pozitív változásokat észleltetek magatokon?
Ha abbahagynam, olyan fejfajas gyotorne, hogy nem reszletezem. Koffeinfuggo vagyok, napi 2 kave es 1 energiaital altalaban, nekem ez kell ahhoz, hogy jol erezzem magam.
Kollegano eppen ellenkezoleg van vele, reggel ehgyomorra csak koffein menteset iszik, mert ot is igy ingerli, mint teged, aztan kaja utan kavezhat normalisan. Ha neked csak az ize fontos, valts koffeinmentesre legalabb 2 kavezast.
Valahogy csak működtetek 5 kávé előtt is. Akinek a napi életviteléhez kell napi 5-6 kávé, az már függőség.
Régen nekem még egy zöld tea is hatalmas segítség volt, nagy fellendülést adott. Azóta nekem is kell a napi 1 kávé VAGY 1 energiaital a produktivitáshoz. De nélkülük is elvagyok, csak nem pörgök. Valahogy lassan kellene visszaállítani a megfelelő szintre. A kávé egészséges, DE MÉRTÉKKEL. Nagy mennyiségben a koffein ugyanúgy nem jó. Például reggel húzod amíg lehet az elsőt, aztán a második legyen koffeinmentes, aztán a harmadik koffeines megint és így tovább.
Mondjuk a kérdésed is eleve rossz. Aki napi 5-6 kávét ivott, annak nem pozitív jelei lesznek ha elhagyja, hanem elvonási tünetei. Ingerlékenység, aluszékonyság, dekoncentráltság.
Ezekhez hogy elmúljanak hetek kellenek, hónapok. A pozitív hatásai később jelennek meg. Például hogy nem csinálod ki a szíved idő előtt.
"A szívem jól van köszöni szépen"
Még.
"csak azt tapasztaltam, hogy felszedtem 12 kilót"
Lol, fogd a kávéra. XD Az max soványan tartott. Talán inkább az étkezéseden, testmozgásodon kellett volna változtatnod, amit a kávé elfed, hogy xar.
"Az anyagcseréd is gyorsabb lesz tőle, nem gyötör székrekedés meg hasonló."
Igen, ami a testmozgás, jó kajálás mellett szintén megvan, kávé sem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!