17 évesen nőhetek még?
Figyelt kérdés
Láttam itt egy kérdést, így jutott eszembe nekem is. Most még 16 vagyok, lány, de májusban már 17 leszek. 1 éve egy centit nem nőttem, 160cm vagyok, és szeretnék még legalább 2-3 centit nőni, mert az már biztos, hogy nem leszek égimeszelő, de még pár centi jó lenne. Van rá esély, hogy egyszercsak elkezdek még nőni, ha 1 éve nem nőttem már semmit? Vagy most már ez lesz a végleges magasságom?2021. márc. 5. 18:55
11/12 anonim válasza:
Igen, befolyásolja. Elvileg onnantól, hogy megjön, szinte teljesen leáll, de legalábbis lelassul a növekedés.
12/12 anonim válasza:
Az első menzeszt követő 1-2 évben általában elérik a lányok a végleges magasságukat. Persze vannak kivételek, de ha egy éve nem nőttél és a családod sem magas, akkor nem nagyon van esély.
2 cm egyébként konkrétan semmi, annyival reggel is lehetsz magasabb, mert az egésznapos terhelés hatására estére meg ennyit összemehetsz.
Húzd ki magad, legyen szép a tartásod, ezzel máris magasabbnak tűnsz, mert sokan görnyednek, ez is számíthat akár 2-3 centit.
Sportok közül az úszás tényleg jó, de ez sem növeszt önmagában, csak segít javítani a tartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!