Ujjbegy vérvételi szettet hol lehet kapni?
Rendeltem ujjbegyes vérvételen alapuló COVID antigén és antitest teszteket internetről a családnak, és a használati utasításban az szerepel, hogy szükség lenne vérvételi lándzsára és heparinnal vagy EDTA-val bevont kapilláris csövekre. De ezek nincsenek benne a szettben.
A lándzsával még nincs gond, az van a vércukormérőnkhöz, de kapillárist sehol sem találok.
Hol lehet ilyet kapni egy átlagembernek? Ahol nem 100 db a minimális rendelhető mennyiség. Vércukormérő, otthoni koleszterinmérő stb tartozékok között nincs ilyen?
Mielőtt valaki azzal jön, hogy miért itthon akarom ezt csinálni, ha nem is vagyok egészségügyi szakember. A válaszom, hogy eszembe nem jutna ilyet csinálni itthon, de most a 3. hullám miatt nem szeretnénk rendelőbe menni. Mert akkor ott kapnánk el a betegséget és semmi értelme nem lenne a tesztnek!
Jó kérdés: Egyáltalán miért adnak el ilyet magánszemélynek, ha nincsenek benne a szükséges eszközök?
Kidobtam vajon 30 ezer forintot az ablakon?
20 mikroliterest már találtam, de azt nem írja, hogy vérhigítóval be van-e vonva.
"Jó kérdés: Egyáltalán miért adnak el ilyet magánszemélynek, ha nincsenek benne a szükséges eszközök?
Kidobtam vajon 30 ezer forintot az ablakon?"
Mert sokan üzletet tudnak belőle csinálni, és valszeg bukta a 30.
Szerintem nem kell ezt túlbonyolítani. Itt van például egy szintén vérvételes gyorsteszt használati utasítása:
www.youtube.com/watch?v=oy2UQ6_wStA
Egy nagy csepp vér kell. Semmi mikroliter. Más vérteszt sem lehet sokkal problémásabb.
A 25 mikroliter az kb egy 3,5mm átmérőjű gömb. Vagy egy 4,5mm átmérőjű félgömb. Ha az ujjadról kb. ennyit rányomsz a tesztpontra, akkor ki fogja mutatni az antitesteket.
Miért #7? Van nekem nevem is. :-)
krwkco
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!