Ez mennyire magas vérnyomás? El kellene vinnem orvoshoz?
14 évesnek ez magasvérnyomás. elvinném kivizsgálásra.
esetleg írtátok, hogy mikor milyen értéket mértetek? ez esetleg segítene a dokinak.
El kellene, mivel gyerekkorban gyakori, hogy valami más betegség (pl. hormonális ok) magasabb a vérnyomás.
Egy orvos
A vérnyomás kicsit magas, a pulzus még belefér. Nekem is ennyi szokott lenni, van hogy több, de minden orvos azt mondta fiatal korban normális.
Mikor 150 körül volt akkor csináltak ekg-t, de azon is minden rendben volt.
Nem lehet hogy az utóbbi 1 hete csak stresszesebb volt? Nekem még az volt a probléma az elején mikor méregettük, hogy már konkrétan a vérnyomásmérőtől paráztam, és ezért lett magasabb. Méregettük pár hónapig és hozzászoktam, de még mindig idegbe hoz ha mérik.
Nekem volt már 248/227 és 98 pulzus izgalmi állapotban
Volt már 194/182 44 pulzus nyugalmi állapotban
Volt már 104/115 155 pulzus szintén nyugalmi állapotban igaz nem 14 évesen hanem 19, de olyan is volt hogy a per 32.
#8 A diosztolés érték nem lehet magasabb a szisztolésnél, úgyhogy ez itt bukta :D
14 évesen ez a vérnyomás magas, vigyétek el orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!