Kovid elleni oltásnál mi alapján lehet a rangsorolás?
Úgy néz ki a regisztráció sorrendje semmit sem számít. Én az első napon regisztráltam, a nővérem 2 hete. Ő már megkapta, én még nem.
A krónikus betegségeket súlyozták szerintem, és az alapján lett egy sorrend. Illetve a csoporthoz tartozás is befolyásolhatja, attól függően, hogy kinek milyen vakcina adható.
Fent van a honlapon.
I. Egészségügyi dolgozók
II. Szociális ellátásban dolgozók és szociális ellátásban részesülő személyek
III. A COVID-19 fertőzés szempontjából kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbek
IV. A rendvédelmi szervek azon dolgozói, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal
V. 18-59 évesek, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek
VI. Kritikus infrastruktúrában dolgozók
VII. Valamennyi 18-59 éves, akik a fenti kockázati csoportokba nem tartoznak
Anyám az 1-be tartozik, megkapta mindkettőt már hetekkel ezelőtt, apám 3-ba esik mert idős, én meg a 7-be. Mi még semmi hírt nem kaptunk, az időseket elvileg márc. 15-ig akarják lerendezni, én meg majd a végén ha marad cucc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!