Hajnalban arra ébredek mostanában, hogy teljesen lezsibbad az egyik lábam, vagy az egyik karom, menjek orvoshoz ezzel?
23 éves lány vagyok. Nem alszom másképp mint szoktam. A napokban azonban előfordult ez. Egyik hajnalban a jobb karom, másik hajnalban meg a jobb lábam, de olyan szinten, hogy fel kellett magasra emelnem és kegyetlenül fájt, szinte nem is éreztem már a lábam, mint amiben hangyák mászkálnak. Aztán elmúlt egy idő után, de azért kellett neki idő. Nagyon -nagyon rossz érzés volt.
Egészségesnek gondoltam eddig magam. Napközben általában a 4000 lépés szokott meglenni, otthonról vagyok online suli miatt sokat kell ülni a laptop felett, viszont mindig felállok órák után, lelépcsőzöm a konyhába, vagy ki megyek a kertbe. Sokat sétáltatom a kutyam is, ezzel jön ki a 4000 lépés.
Szerintem elég vizet is iszom. Köszi előre is a segítséget. Nagyon megijedtem.
Az említett kiváltó okokat számos kórfolyamat létrehozhatja. Az anyagcserezavarok legtöbbször csökkent szérum kalcium- és/vagy magnéziumszintre utalnak, hyperventillációs szindróma (fokozott légzéstevékenység) is állhat a háttérben. Ezen jelenségek hátterében további alapbetegségeket kell keresni.
Polyneuropathia, vagyis a perifériás idegek károsodása szintén számos okból kialakulhat. Leggyakrabban cukorbetegség, rosszindulatú daganat, pajzsmirigy-rendellenesség, egyéb krónikus betegségek okozzák. Számos táplálkozási hiányállapot is a környéki idegek károsodását okozhatja: alkoholizmus, B-vitamin- és/vagy folsavhiány, idült emésztőszervi betegségek (a felszívódás zavara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!