Sok fiatal miért kap tüdőembóliát?
Figyelt kérdés
Környezetemben több negyven alatti is ebben halt meg... most en is kicsit félek hogy egyik reggel nem ébredek fel...2021. febr. 25. 19:16
1/5 anonim válasza:
Tudtommal a fogamzásgátló is csinálhat ilyet. De!!!!!!!!!!!!!!! Csak azoknál, akiknek hajlamuk van rá. Ezt meg tudják nézni, aki szeretné.
De az is lehet, hogy az egészségtelen életmód és a genetikai tényezők miatt.
2/5 anonim válasza:
Ez mostanában volt? Mert a koronavírus fokozza a vérrögképződést. Ettől függetlenül igen, a fogamzásgátló is okozhatja, magas trombocitaszámmal nem is szedhető. Egy 41 éves ismerősöm alvási apnoe-ban szenvedett a nagyon nagy túlsúlya miatt és valamiért az apnoe is hajlamosít az embóliára, ő amiatt halt meg.
3/5 anonim válasza:
Nekem genetikai betegség miatt lett 22 évesen.
4/5 anonim válasza:
Mert sok fiatal nő olyan szinten hülye, hogy az valami félelmetes. A fogamzásgátlók enyhén növelik a thrombózis és embólia hajlamot ezért tilos mellettük dohányozni mert az meg rohadtul növeli a hajlamot, csak sokan ezt nem fogják fel.
5/5 anonim válasza:
Hematológián kiszűrhetik, hogy vannak-e genetikai eltéréseid, amik hajlamossá tesznek rá. Nekem huszonéves koromban mutatták ki, egy pillekönnyű fogamzásgátlótól éreztem furán magam. A nődokim küldött el, azt mondta, vizsgáljunk ki, mert túl sok fiatal lányt lát mostanában trombózissal, embóliával. Nálam "csak" egyfajta véralvadási zavart találtak, abból se a súlyosabb fajtát, de pl.hormonszedés vagy terhesség esetén vérhígítót kell szednem/injekcióznom, műtétkor is többet kaptam mint az átlagember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!