Valóban mindenki meghal a hátsó fali infarktusba?
Apukám lassan 19 éve halt meg hátsó fali szívinfarktusban. Sajnos nem lehetett újraéleszteni. Örökletes betegség a családban, az anyukája kórházban halt meg szinten ebben, őt ott helyben sem tudták újraéleszteni.
Az egyik ismerősöm azt mondta ma, hogy apukája szinten hátsó infarktust kapott de nincsen semmi baja.
Jól tudom hogy ez nem lehetséges?
Ha csak az ismerősöd, és nem a barátod, vagy a legjobb barátod, simán hazudhat neked. Persze a legjobb barátok is, de ritkábban.
Hogy írjak is valamit. Attól, hogy még az apukádat és az ő anyukáját nem sikerült sajnos újraéleszteni (amit nagyon sajnálok), nem biztos, hogy másoknál is így van. Ha az orvos mondta, hogy ezt nem lehet túlélni, akkor nagy valószínűséggel az ismerősöd kamuzott. Másrészt, ha az orvosok tudják, hogy ebből nem lehet kigyógyulni, akkor miért alkalmaznának újraélesztést? Szóval nem hiszem, hogy ebbe mindenki beletudna halni.
Apukám halála után pontosan egy héttel az unokatestvére is ebbe halt bele.
Úgy tudom, hogy mivel a szív hátsó falaiban történik, nem tudnak odaférni hozzá az újraélesztéshez, hátulról kéne szívmasszázst végezni, de az lehetetlen.
Részvétem a szeretteid elvesztése miatt. Nem feltétlenül halálosabb, ahogyan olvasom, inkább nehezebb felismerni.
Megfontolandó lenne, hogy beszélj az orvosoddal, nem lehetséges-e genetikai teszttel kideríteni, hogy mi okozhatja, örökölted-e. Van már pár öröklôdö betegség, amit ki lehet mutatni. Ez segíthet a megelôzésben.
Örökletes, tudom.
Csak az érdekelt volna, hogy valóban újra lehet-e éleszteni.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!