Normális hogy nekem 6-7g sóra van szükségem 4-5g helyett?
Mindenhol agyba főbe nyomják hogy így káros meg úgy káros a só, 5g-nál ne együnk többet, de mégjobb ha csak 4g-t eszünk. Én is kipróbáltam kb 1 hónapra, de pár hét után olyan lettem mint egy zombi. Még arra is nehezen vettem rá magam hogy boltba menjek. Kellett pár hét mire rájöttem hogy mi az oka, de csak rájöttem.
4-5g sóval 105 / 65 körül van a vérnyomásom és fáradtnak, levertnek érzem magam. 6-7g sóval 110 / 70 ami már normális és normálisan is érzem magam.
Napi 3.5 liter vizet iszom és sportolok is, igaz izzadni nem igazán szoktam, pedig sokszor alig bírok állni edzés után.
Szerintetek normális hogy valakinek magasabb a só szükséglete? Azaz az én esetemben lehet a 6-7g az optimális és nem a 4-5g? Ha ez így van miért nem írják sehol hogy a napi ajánlott só bevitel 4-7g? Mindenhol azt írják hogy 5g fölött így meghalsz úgy meghalsz meg világvége stb stb
Átlag magasság, 70kg, férfi, húszas éveimben járok.
Kedves négyes, minden bolti élelmiszerre rá van írva a só tartalom. Ha főzök akkor meg lehet becsülni, pl 1 csipetnyi az kb 0.5g.
Nem szoktam kiflit enni. Kenyérre amit veszek még az is rá van írva hogy mennyi 1 szeletben a sótartalom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!