Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehet a titka az olyan...

Mi lehet a titka az olyan embereknek akik sokáig élnek és egészségesek?

Figyelt kérdés
Ismertem olyan öreg egyszerű munkás embereket akik 90+ évet megéltek és állítólag orvosnál sose voltak. Talán a közös bennük, hogy vékonyak voltak és idős korukban is aktívan művelték a kertjüket.Ez ennyit számíthat?
2021. febr. 13. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban genetika, csak másodsorban életstílus kérdése, hogy mennyi ideig élünk.
2021. febr. 13. 15:10
 2/4 anonim ***** válasza:
32%
Nem,vagy keveset éltek házasságba .
2021. febr. 13. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Apukám most 90.éves. Náluk a szülők, és a nagyszülők is hasonló magas kort értek meg. Apu aktív dolgozóként sem volt beteg szinte soha! Ette a házi zsíros szallonnát, tepertőt. DE! Mindig ettek hozzá rengeteg lila vagy vörös hagymát is. Apu mindennap elfogyaszt napi 1-2 almát. Gyerek korától minden nap evett almát, sok sok savanyú káposztát. Persze kell ehhez genetika is.
2021. febr. 13. 15:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk van a családban 103 éves nagynéném a legszebb az benne, hogy 8-an voltak testvérek ő a legidősebb és már csak ő egyedül él közülük. Fentebb írták, hogy nem kell megházasodni lehet van benne valami, mert ő sem házasodott soha és gyereke sem született :D Szikár vékony nő volt világéletében és nagy világjáró utazó. Az öreglány, mindig csípett engem és a fiú gyerekeket szerette csak a családban és ezt ki is mutatta a lányok felé. Amúgy rajta kívül anyai ágon csak 1 van, aki 80 felett élt. De apai ágról meg nálunk több a 90+-os ember a családban. Nem tudom én már kiskoromban is hittem, hogy valamiért hosszú életem lesz és most 41 évesen még nem vagyok a B oldalon az majd csak 55-nél kezdődik nálam :D De ez amúgy nem lehet megmondani, mert például anyukám élettársának apukája 97 évesen halt meg, míg anyukám élettársa meg 65 évesen... semmi garancia nincs semmire. Valaki egészségesen él, mégis a rák viszi el, valaki meg egy életen át füstöli a cigit és mégsem rák viszi el (ritka az ilyen, de ilyen is van).
2021. febr. 13. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!