Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 18 éves fiú vagyok és gerincfe...

18 éves fiú vagyok és gerincferdülésem van mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés
nos, vékony magas srác vagyok de mostanában észrevettem a tükörben hogy a vállaim nagyon előre vannak esve és a hátam se szabályos, szoktak is fájni a vállaim emiatt de még a nyakam is ez a lumbalis lordosis vagy a háti kyphosis együttesen?? mennyire romolhat ez a későbbiekben ha nem foglalkozom vele?

2021. febr. 9. 12:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyógytorna + heti ketto hátúszás (ha visszaáll vegre az elet)
2021. febr. 9. 13:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Mi is gerincferdülésesek vagyunk kishugommal,ráadásul lúdtalpasok is voltunk.A gerincferdülés miatt jártunk gyógytornára,és édesanyánk vett nekünk egy bordásfalat,mivel a gyógytornán is használtunk ilyet.És minden más gyakorlatot is elvégeztünk otthon is mint a tornán.Szóval csak el kell menned gyógytornára,és azokat a gyakorlatokat otthon is elvégezni.Mondjuk a gerinc ettől sose fog teljesen egyenesre változni,de legalább jobban se fog elgörbülni,mert ha nem csinálja az ember a tornát,akkor ezt a későbbiekben alaposan megfogja ám bánni.
2021. febr. 9. 13:38
 13/18 A kérdező kommentje:
még annyi hogy a vállaim is előreesnek az a vállizom gyengesége miatt is lehet?
2021. febr. 9. 16:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a tartásod...

De kérj beutalót ortopédiára a háziorvosodtól! Ott meg is röntgenezik. Szerintem lehet csak te gondolod így...

Nelem is volt lúdtalpam, gerincferdülésem, ez megmarad, csak rosszabbodni nem fog, azt lehet elkerülni. De én nem foglalkoztam vele.

2021. febr. 9. 16:28
 15/18 A kérdező kommentje:
most néztem utána és felső keresztezett szindrómának hívják ez a bajom... egyeznek a leírtak az én bajommal.
2021. febr. 9. 19:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja ha te tudod, akkor felesleges az ortopédia, kezed is!
2021. febr. 9. 19:09
 17/18 anonim ***** válasza:

Én jártam gyógytornára, helyre is hozták a gerincemet de amint abba hagytam, néhány éven belül ugyan úgy vissza ferdült.

Úgyhogy ne hagyd abba..

2021. febr. 9. 23:32
 18/18 Angel3000 ***** válasza:
Kedves kérdezô! Szakorvoshoz kellene fordulnod és adnak majd beutalòt Gyògytornàra! Az ùszàs is jò, de most sajnos ez nem lehetséges!
2021. febr. 12. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!