18 éves fiú vagyok és gerincferdülésem van mit tegyek ellene?
Figyelt kérdés
nos, vékony magas srác vagyok de mostanában észrevettem a tükörben hogy a vállaim nagyon előre vannak esve és a hátam se szabályos, szoktak is fájni a vállaim emiatt de még a nyakam is ez a lumbalis lordosis vagy a háti kyphosis együttesen?? mennyire romolhat ez a későbbiekben ha nem foglalkozom vele?2021. febr. 9. 12:59
11/18 anonim válasza:
Gyógytorna + heti ketto hátúszás (ha visszaáll vegre az elet)
12/18 anonim válasza:
Mi is gerincferdülésesek vagyunk kishugommal,ráadásul lúdtalpasok is voltunk.A gerincferdülés miatt jártunk gyógytornára,és édesanyánk vett nekünk egy bordásfalat,mivel a gyógytornán is használtunk ilyet.És minden más gyakorlatot is elvégeztünk otthon is mint a tornán.Szóval csak el kell menned gyógytornára,és azokat a gyakorlatokat otthon is elvégezni.Mondjuk a gerinc ettől sose fog teljesen egyenesre változni,de legalább jobban se fog elgörbülni,mert ha nem csinálja az ember a tornát,akkor ezt a későbbiekben alaposan megfogja ám bánni.
13/18 A kérdező kommentje:
még annyi hogy a vállaim is előreesnek az a vállizom gyengesége miatt is lehet?
2021. febr. 9. 16:06
14/18 anonim válasza:
Rossz a tartásod...
De kérj beutalót ortopédiára a háziorvosodtól! Ott meg is röntgenezik. Szerintem lehet csak te gondolod így...
Nelem is volt lúdtalpam, gerincferdülésem, ez megmarad, csak rosszabbodni nem fog, azt lehet elkerülni. De én nem foglalkoztam vele.
15/18 A kérdező kommentje:
most néztem utána és felső keresztezett szindrómának hívják ez a bajom... egyeznek a leírtak az én bajommal.
2021. febr. 9. 19:07
16/18 anonim válasza:
Ja ha te tudod, akkor felesleges az ortopédia, kezed is!
17/18 anonim válasza:
Én jártam gyógytornára, helyre is hozták a gerincemet de amint abba hagytam, néhány éven belül ugyan úgy vissza ferdült.
Úgyhogy ne hagyd abba..
18/18 Angel3000 válasza:
Kedves kérdezô! Szakorvoshoz kellene fordulnod és adnak majd beutalòt Gyògytornàra! Az ùszàs is jò, de most sajnos ez nem lehetséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!