Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vehetek egy nap 3db Apranax...

Vehetek egy nap 3db Apranax 550mg tablettát be?

Figyelt kérdés

Úgy 2-3 órája vettem be egyet egy 40mg-s No-Spa-val, de már megint nagyon rosszul vagyok. Azt olvastam, hogy egy nap csak 2-t lehet. Nem szedem rendszeresen, csak a menstruáció első 2-3 napján, már a második nap sem olyan rossz. Lehet ténylegesen bármi bajom attól, ha egy nap beveszek mondjuk hármat vagy csak szimplán egészségtelen ugyanúgy, mint rengeteg más dolog az életben?

Bármi más ötlet, gyógyszer a menstruációs görcsök csökkentésére?

2021. febr. 6. 09:52
 1/2 anonim ***** válasza:
45%
Vehetsz be. A napi 4-et ne haladd meg, és max 5 napig szedd tartósan.
2021. febr. 6. 10:06
 2/2 anonim ***** válasza:
0%

A fájdalomcsillapító hatás 30 percen belül jelentkezik és kb. 12 órán át tart.

Az Apranax 550 mg filmtabletta egyenlő adagokra osztható.

Amennyiben trombózis megelőzésére kis dózisú acetilszalicilsavat szed, az Apranaxot az acetilszalicilsav bevételét követően 2 óra elteltével vegye be.

Ha az előírtnál több Apranax filmtablettát vett be

Rögtön jelentkeznie kell kezelőorvosánál vagy kórházi osztályon.

A túladagolás tünetei: fejfájás, mellkasi nyomás, kábultság, émelygés, hányinger, hányás, szédülés, fülcsengés, sápadtság. Súlyos mérgezés esetén veseelégtelenség és májelégtelenség is kialakulhat. Ritkán elégtelen légzés és eszméletvesztés is bekövetkezhet.

Ha elfelejtette bevenni az Apranax filmtablettát

Ne vegyen be kétszeres adagot az elfelejtett tabletta adag pótlására, folytassa a gyógyszer szedését az előírt módon.

Ha idő előtt abbahagyja az Apranax szedését

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét, vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. 3-4x1/2 tabletta naponta.

2021. febr. 8. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!