Természetes, hogy minden évben náthás lesz valaki?
Nem feltétlen. Nálam csak allergiás eredetű nátha/rhinitis szokott előfordulni, de ilyenkor elég csak egy tablettát bevennem és megszűnik a probléma. De a legtöbb ember legalább egyszer egy éven elkapja a náthát.
2021. febr. 4. 12:34
Én mióta normálisan felöltözök és bringán 16 fok alatt is rakok a szám elé valamit nagyon ritkán fázok meg, előtte télen minden évben 1-2 szer.
2021. febr. 4. 12:36
Nekem termeszetes volt, hogy tavasszal es osszel bekapok valamit, nincs laz, de 1 hetig nyomom az agyat, faj mindenem, fujom az orrom, stb. Ez mar igy megy kb 12 eves korom ota. Azonban amiota korona van es sokat vagyok itthon, egyszer sem voltam beteg, erdekes :D
Baratom peldaul mar 8 eve nem volt orvosnal, soha nem beteg, nagyon maximum 3 evente megfazik egyszer, de 3 nap alatt tul van rajta, agynak se esik. Szoval ez szerintem mindenkinel mashogy alakul.
2021. febr. 4. 12:42
Miota nem tomegkozlekedem, nem jarok tomegbe 10 eve, csak egyszer lettem nathas, amikor nem voltam rendesen feloltozve, es szarra fagytam.
2021. febr. 4. 13:50
4-es vagyok. Kozossegben torvenyszerunek tunik. De ha el sem kapod mastol, es benned sem tud elszaporodni a mindig jelenlevo rinovirus, mert nem vagy kimerult, nem fazol, nem iszol jeghideget, akkor egyaltalan nem kell, hogy elojojjon.
Nekem kozossegben is akkor lett natham, ha depi voltam vagy faradt. Van, hogy a csaladtagjaim se tudtak megfertozni.
Kulonbozo az immunrendszerunk.
De a Covid ezalatt nagyon maskepp mukodik, zarojel.
2021. febr. 4. 13:53
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek, én eddig nem is nagyon foglalkoztam vele, úgy vagyok/voltam hogyha jön a nátha pl kollégák már megfáztak, akkor szinte mindig borítékolom, hogy én is náthás lehetek bármikor.
Én inkább tavasz felé szoktam megfázni, de ez sem törvényszerű nálam. Tavaly például kimaradt, mondjuk tavaly telünk se volt.
2021. febr. 4. 15:11
8/10 A kérdező kommentje:
Te ilyenkor tudsz vele dolgozni?
Tudnék, de a főnök általában elzavar orvoshoz. Alapvetően igaza van, vendéglátásban dolgozom. De olyan is volt már, hogy ilyenkor áttett irodába adminisztrálni.
2021. febr. 4. 15:17
Én egy vékonyka 40es nő vagyok :) mandulám sincs. Voltak kemény légúti problémáim , mindig torokban valami lerakódást éreztem és mindig így idnult el, aztán takony, és kemény köhögés 1 hétig minimum. Aztán mintha megváltozott az immunom, közvetlen kollégákon átvonul a nátha és én egyik hullámban sem kaptam el. Fura :D Tehát idestova 5 éve nem voltam beteg. De hozzáteszem, kerulöm a hideg italokat, ha mégis érzem a torkomat egy kicsit, akkor sós vízel öblögetek sőt kicsit le is nyelem. És volt kaparás nincs kaparás. Na és ezustkolloid :) erre eskuszök én, mert azért ezzel erősítek néha.
2021. márc. 5. 17:59
Kapcsolódó kérdések: