Fájhat-e valaki térde a mandulájától?
Én tudom, hogy honnan veszi és az orvos miért mondta, habár nem tudom, csak sejtem a hátteret.
Visszatérő mandulagyulladasnal meg van az a rizikó, hogy a gyulladást okozó baktérium a véráram segítségével meg tud telepedni különböző szerveken. Ilyen például a szív: a szív billentyuire kerülve vegetatiokat hoz létre, ezek elmeszesednek és romlik a szív teljesítménye, a vegetatiok elősegítik az embolia kialakulását is. Biztos hallottál már az "endocarditisrol" azaz a szivbelhartya gyullasrol. De ott van a rheumatoid carditis,ezek a baktériumok megtelepedhetned izuletekben és nem kivetel a terdizulet sem.
Ez további tünetekkel jár pl hőemelkedés, éjszakai izzadás, ízületi fajdalom. Kemény antibiotikumos kezelés tudja helyre hozni.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan. A kardiologia mindig is a kedvenceim közé tartozott.
Redukaltam a sztorit a kialakulásáról, remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!