Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tényleg úgy tervezik a gyógysz...

Tényleg úgy tervezik a gyógyszereket, hogy ne lehessen velük öngyilkos valaki?

Figyelt kérdés

Egyszer hallottam valakitől, hogy állítólag úgy tervezik meg a gyógyszereket, például Frontin, rivotril, hogy ha valaki végzetes mennyiséget venne be, akkor a gyógyszernek van egyfajta hánytató hatása?

Ez tényleg igaz? Vagy simán be lehet venni halálos mennyiséget? És az milyen tüneteket okoz, amik végzetesek?

2021. jan. 25. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
40%

Mivel te is tudod, hogy sokaknak sikerül kinyírniuk magukat így, már meg is válaszoltad a kérdést.

Egyébként meg beszélj valakivel, meg menj el megfelelő szakemberhez, hogy ilyen kérdéseid-gondolataid vannak, meg hogy ez a téma foglalkoztat.

2021. jan. 25. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
Nem.
2021. jan. 25. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

én azt mondom , ne tedd! legvalószínűbb hogy nagyon is életben maradsz, csak szenvedheted az esetleges maradandó károkat, lebénulhatsz, agykárosodást szenvedhetsz tőle, elvesztheted az érzőidegeid. hánytató hatása igazából nincs egyiknek se, bár aki refluxos annak kb minden hánytató hatású lehet.

ha te mentálisan betegnek érzed magad, és úgy érzed, bár' meghalnál akkor a gyógyszereid nem használnak, sőt rontanak az állapotodon. dobd ki őket! hidd el, én is küzködöm ilyenekkel egy-egy nap mert teljesítménykényszeres vagyok ha elbukom egy vizsgát rögtön nem is akarok élni, véglegfeladom, tudom nem normális. de legalább tudom magamról. mi segít? leginkább meginni egy kis bort, felpattanni a biciklimre és kimenni vele a természetbe, földutak, erdő. lényeg, belőled kiváltja valami, legalább órákra hagyd el azt a toxikus környezetet és merj "üdülni"! egyébként zenehallgatás, olvasás ,festés, mozgás, mind segítenek.

2021. jan. 25. 19:32
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem érzem magam mentálisan betegnek, csupán mostanában elegem lett az életből.

Lassan másfél éve keresek állást, de egy nyamvadt betanított munkára odatolom az önéletrajzom, hogy ha nem is a szakmámnak megfelelő bért, de egy kis zsebpénzt adjanak már azért a munkáért, erre elküldenek még onnan is. Szakmán belül pedig lehetetlen elhelyezkednem, persze lenne állás, de Bp-n. Autópályáb 120 kilóméter, ha nem az ingázás enné fel a fizetésem akkor a lakhatás, szintén kb a semmiért dolgoznék. És ehhez pluszba jött még egy magánéleti probléma, nagyon nehezen ismerkedő típus vagyok, megtaláltam álmaim szerelmét erre elveszítettem, úgy érzem ez is olyan mint a munka, nem találok soha többé senkit.

#3 Igen, ezek nagyon jó tanácsok, szoktam kint sétálni a szabadban mivel időm engedi, viszont akkor is úgy érzem semmi értelme az egésznek. Felkelek, délelőtt itthon dolgozok szívességből valakinek egy kis aprópénzért, délután elmegyek sétálni egyet, este depizek, lefekszek, aztán holnap kezdődik az egész előről. És úgy érzem hogy ebből nem tudok kiszabadulni. A séta a szabadban sokat segít, de szinte csak arra az időszakra amikor kint vagyok. Voltam pszichológusnál, ő is azt javasolta hogy este lazítsak kicsit, igyak meg egy sört vagy bort (mert az sem károsabb mintha nyugtatót szednék), de anyám megrögzött antialkoholista, szóval nála egy csepp sem fér bele, így maradtak a nyugtatók.

2021. jan. 25. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A "valaki" nagy marhaságot mondott neked, hiszen hogy a fenébe lehetne pl. egy hányingert csillapító gyógyszernek hánytató hatása. A dolog inkább úgy áll, hogy azok a szerek, amelyek valamilyen biológiai hatást is kifejtenek, azoknak a hatása általában már nagyon kis adag esetén is érvényesül. Ennek megfelelően a javasoltnál sokszorosan nagyobb adag okoz csak egészségkárosító hatásban jelentkező tüneteket és ez olyan mennyiség amit épeszű ember nem vesz be. Illetve pl. a sok tabletta lenyeléséhez szükséges vízből kell annyit inni, ami már gyomorfeszülést okoz.
2021. jan. 25. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:
81%
Emlékszem egyszer láttam azt az ismert toxiológust, ő beszélt ott erről, hogy a legrosszabb öngyilkosságra a gyógyszer. Mert rettentő rosszul érzik magukat,és általában nehéz bevenni annyit. De lesz munkád, meg párod is, csak türelem. Ha mindenki megölné magát mert épp nincs munkája meg párja, megoldódna a túlnépesedés. Nekem sincs, mondjuk igaz nekem, épp egyik se hiányzik.Főleg egy nő a nyakamra, még elzavarna dolgozni :)
2021. jan. 25. 23:37
 7/7 anonim ***** válasza:
42%
Nem tervezik így a gyógyszereket de nem szabad ilyen hülyeségekkel foglalkoznod.Képzeld már el elődeidet akik közül talán voltak akik a világháborúban részt vettek, hóban esőben mínusz húsz fokban élelem nélkül hónapokon át és naponta lőtték szét a mellettük álló barátjuk testét! Kibírták! Ilyen gyógyszeres kísérleteknél sajnos nagyobb az esély hogy életed végéig valamilyen veszélyes testi-lelki nyomort fogsz kapni. Nos, az lesz az aggasztó.
2021. jan. 28. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!