Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha egy kollégádtól elkapod a...

Ha egy kollégádtól elkapod a náthát vagy influenzát, mérges lennél rá?

Figyelt kérdés

2021. jan. 22. 14:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
igen.
2021. jan. 22. 14:33
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Az utcán egy vadidegentol is elkaphatom.
2021. jan. 22. 14:34
 3/12 A kérdező kommentje:
Volt már hogy elkaptad?
2021. jan. 22. 14:35
 4/12 anonim ***** válasza:
96%
Hát ha direkt, előre megfontolt szándékkal köhögött rám például, akkor igen. Egyéb esetben csak akkor, ha emiatt engem konkrét hátrány ér valamiben. (pl. jelen helyzetre vonatkoztatva: nagyon el kéne intéznem valamit, de belépésnél lázmérés van, és nem engednek be)
2021. jan. 22. 14:39
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeresen elkaptam a velem szemben ülő kolléganőtől. Részben volt csak ő az oka, mert közös asztalunk volt, így ha akartunk volna se tudtunk volna eltávolodni egymástól. Egy kb. 100 centi széles asztalon volt két gép úgy elhelyezve, hogy szembe ültünk egymással. Ha ő tüsszentett, akkor kaptam az arcomba az áldást. Morogtam vele mindig, hogy maradjon otthon ha taknyos.
2021. jan. 22. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:
96%

Ha direkt betegen jön dolgozni táppénz akkor igen.

Ha úgy kapom el hogy még neki sincsenek konkrét tünetei, de amint van otthon marad táppénzen, de addig megfertőz, akkor nem.

Ha az első eset állna fent, igyekeznék a lehető leghamarabb visszafertőzni őt.

2021. jan. 22. 14:40
 7/12 A kérdező kommentje:
5-ös: Sokszor volt náthás? Ilyenkor mennyi idő múlva kaptad el? Márt tudtad előre, hogy elkapod tőle, ergó beletörődtél? Mit mondott miért nem megy táppénzre?
2021. jan. 22. 14:59
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Influenza eseten igen, nathanal nem. De egyszer volt olyan, hogy a csoportban dolgozo egyik kolleganak valaki az asztalara rakott egy domestost :D
2021. jan. 22. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Beverném az orrát !
2021. jan. 22. 15:59
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A táppénzeim 90%-át a betegen dolgozni járó kollégámnak köszönhetem. Ahogy már be tudja vonszolni magát, jön. Ott krákog, köhög, ájuldozik, két nap múlva mehetek is betegszabira és sajnos nálam nem pár nap egy ilyen. Mindig úgy tesz, mintha meglepné, hogy megfertőzött, mert ő már egészségesnek érzi magát akkor, ha képes bevánszorogni a munkahelyére. Azt gondolja, hogy csak akkor fertőz, amikor nem bír megmoccanni sem a láztól, az hogy még utána két hétig trombitál, meg köhög, az nem fertőző, úgyhogy csak véletlen egybeesés, hogy mindig akkor megyek betegszabira, amikor ő bejön tüdőbajosan.
2021. jan. 22. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!