Injekcióhoz van valamilyen helyi érzéstelenítő ami működik is?
Úgy alakult hogy injekcióznom kell magam (izomba kell adjam majd), ehhez szeretnék találni valami olyan érzéstelenítöt ami működik is. Néztem lidokain tartalmú krémeket de a lidokain bőrön nem tud felszívódni. A hideg spray/ jég spray szerintem dettó hatástalan (bár ezt nem tudom), van e valami ezeken kívül, amit alkalmazva csökkenti, vagy teljesen eltünteti a tűszúrás érzését? Néztem még erősebb fájdalomcsillapítókat (contramal), de azt külön kell feliratni és úgy hallottam függőséget okoz. Esetleg ilyesmi működhet? Valószínűleg csak az első pár alkalommal kellene amíg meg nem szokom.
Köszi a segítséget!
Az Emla gélt szokták használni, amiben lidocain és egy másik érzéstelenítő szer van. Hat bőrön át, de idő kell neki. Úgy kell használni, hogy egy borsónyi gombócot teszünk a szúrás helyére, és kb egy óra, amíg hat. Lehet rá tenni ragtapaszt, hogy ne kenődjön szét addig. Az injekció beadása előtt le kell törölni, aztán fertőtleníteni stb.
A gond inkább a beszerezhetőség, legalábbis régebben nem volt kapható Magyarországon. Meg nem valami olcsó. Szerintem - felnőttként - nem éri meg küzdeni érte, hacsak nem vagy tűfóbiás vagy ilyesmi. (Kisgyerekeknél kötelezővé tenném, de sajnos ez még messze van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!