Mennyi idő múlva tér vissza a szaglás Covid-19
fertőzés után?
Figyelt kérdés
2020 október közepén elkaptam a Covid-19-et és a negatív tesztig karanténban voltam három hetet. Mindössze íz és szaglásvesztésem volt semmi súlyos tünet. Ha nem mennek el az érzékszerveim nem vettem volna észre, hogy covidos vagyok. Az ízlelésem 4 nap után visszatért, de a szaglásom immár közel 3 hónap eltelte után sem. Totál zéró...
Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Nálatok mennyi ideig tartott? Van okom aggódni?
Orvost is kérdeztem már, de azt válaszolta, hogy egyelőre nincsenek statisztikák, pontos adatok így senki sem tudja, hogy ez most mennyire fér bele vagy sem. Valakinél napok, másnál hetek, de pl. ilyen három hónapos esettel mint én még nem találkozott.
7 hónap telt el a fertőzésem óta. Most már nagyjából mindent érzek. Kivétel a kávé, az égett szagú és az izzadtság, ami hagyma szagú.
Minden más intenzív és valós.
Hajrá mindenkinek! Túl leszünk rajta!
2021. máj. 22. 19:46
12/18 anonim válasza:
Valaki, helyzetjelentés? Kíváncsi vagyok, mi lett veletek azóta. Én még csak 1 hete vagyok beteg, a szaglásom már kezd is visszajönni, de most én is ezeket az undorító szagokat érzem mindenben. A kávé, ami nélkül korábban meg sem tudtam lenni, gusztustalan, égett szagú lett. Küszködöm, hogy meg tudjam inni reggelente. :( Remélem, nem tart örökké senkinél.
2021. dec. 23. 21:36
13/18 anonim válasza:
Én 14 hónappal a fertőzés után is égett szagúnak érzem a kávét. Minden más oké!
2022. jan. 13. 12:55
14/18 anonim válasza:
1 év után ismét érzem a paprika ízét és illatát, amilyen volt, nem rohadtnak. :)
2022. jan. 16. 08:55
15/18 anonim válasza:
9-es voltam, nekem tíz nap után visszatért, azóta tökéletes.
2022. márc. 31. 14:16
16/18 A kérdező kommentje:
Immáron 3 év telt el az első fertőzés óta. Azóta még 2x elkaptam a covidot oltás nélkül és még mindig élek XD. Komolyra fordítva: a szaglásom részben visszatért, de messze nem olyan jó mint régen volt. Az illatokat halványabban, a büdöset másképp érzem és van olyan is amikor mások által erősen érzett illatból én semmit nem érzékelek. Szerintem soha nem lesz már a régi.
2023. nov. 6. 12:24
17/18 A kérdező kommentje:
Majdnem elfelejtettem...Két évig(!) voltam zéró szaglással és csak az utóbbi 1 évben tért vissza fokozatosan és sajnos nem teljesen.
2023. nov. 6. 12:27
18/18 anonim válasza:
Sajnálom, ez szörnyű. :( Én 2021 decemberében kaptam el először (meg azóta vagy négyszer), de az egészséges periódusaimban is voltak ilyen "fantomszagok", és még mindig vannak. Szerintem az én szaglásom sem lesz már a régi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!