Van ill. volt itt már valakinek a fejbőrén és/vagy az arcán pikkelysömöre? Segített valami?
Konkrét segítséget (halat) nem tudok adni, csak infókat (hálót), amelyek mentén megtanulhatsz gyógyulni (halászni).
A pikkelysömör autoimmun betegség.
Minden autoimmun betegség alapja egy krónikus gyulladás.
Ezt a krónikus gyulladást az esetek 95%-ában a lyukas bél szindróma okozza.
A lyukas bél szindróma korunk népbetegsége, (noha szinte senki sem tud róla, hogy neki az van) és a mai nyugati típusú táplálkozás következménye.
A lyukas bél szindrómával az orvosi protokoll jelenleg még nem foglalkozik, és jobb híján hibás génekre fogják az autoimmun spektrum több mint százféle megjelenési formáját.
Ha kinyomod a tűzoltó szemét, és nem látja a tüzet, attól az még égni fog. Magyarul, ha tüneti kezeléssel el is tünteted a foltjaidat, attól még az autoimmun betegséged megmarad, és máshol, egyre erősebben fog felszínre törni.
Stb.
Stb.
......................
Csak te segíthetsz magadon. Vagy megvárod azt a 12 évet (a British Medical Journal szerint kb ennyi szükséges), amíg az orvosi egyetemek tananyagába bekerülnek a fenti ismeretek. Jelenleg csak azoknak van birtokában, akik maguk is érintettek lévén kutatni kezdtek a témakörben.
Az ilyen marhaságokat éles lőszerrel kéne jutalmazni. Miért lenne annyi embernek, fiatalnak és öregnek, falusinak és városinak lyukas bél szindrómája? Korunk népbetegsége, mi? Aki meg régen volt sömörös, ugyanolyan százalékban, az csak vakarhatja a fejét a sírban, hogy ő hová tartozik. És ha be is salleroznák a likat, attól még az a génhiba vagy mi (ezt pontosan tudják ma már, micsoda), ami a sömörre hajlamosít, az megmaradna.
Kérdező, próbálkozni kell. A pikkelysömörnél nincsenek általános igazságok.
Tény, kedve 2-es, hogy a sömör nem mai találmány, mint ahogy a lyukas bél szindróma sem. Csakhogy régen korántsem volt ennyi. Nekem pl 40+ éve kezdődött, és akkoriban még ritkaságszámba ment. A járványszerű terjedése huszonéve kezdődött, amikor a kovászolt kenyérről átálltunk az élesztősre. A kovászolás során ugyanis gluteninre és gliadinra hasad a glutén, és ilyen formában nem bántja a vékonybél falát.
Ennyit az éles lőszerről.
Szia!
Sajnos én is így vagyok vele, Kérdező! 3 fajta pikkelysömör jött ki rajtam terhesség után,odáig csak 1 volt. 1 éve kezdtem én is tapasztalni,hogy a szemöldökömben, és a fülemben is megjelent,és nagyon-nagyon viszket.
Általában olyankor pici szteroidos krémet teszek rá,de olyankor a májfunkcióim is megborulnak.
Nem segített sajnos a napfény sem.
Viszont,valami igazság lehet az étkezésben,mert van olyan periódus, amikor csillapodik.
Csak még arra nem jöttem rá, hogy mitől.:-(
Nem tudom ezt a krónikus gyulladás sztorit hová tegyem,mert minden negatív a vizsgálatok során, és a CRP csak 1.4, semmi gyulladásom nincs.
Szóval én is beteszem ezt a kérdést a figyelendő kérdések közé,mert nagyon unom ezt a nyamvadt sömört.
#6, okés ez így, ahogy leírod, de én meg voltam másik szakembernél a sömör miatt a nyolcvanasok közepén, és kérdezte, hogy vannak-e mostanában ízületi panaszaim. Mikor visszakérdeztem, ő világosított fel, hogy a sömörrel sokszor együtt jár. Ez az ORFI-ban volt, amelyben az R az a reumatológia...
Ami meg a lyukas fej szindrómát illeti, szintén a nyolcvanasokban volt egy magyar találmány, amiről azt hitték, hogy majd minden sömörös rohan rá, külön kellett regisztrálni, és volt egy célgép is a patikákban, annyi sömörösről tudtak. Annál több most sincs.
Szia!
7-es vagyok!
Ugyanígy van most nálam is! 2 hete elkezdtem egy diétát,én csak kalóriát számolok, de erősen lecsökkent a szénhidrátfogyasztásom.
Ugyanezt tapasztalom én is, mint Te!
Nem tudom hogyan függ össze a dolog.Mondjuk a bőrgyógyász azt mondta anno, hogy ételek is fel tudják erősíteni ezt a nyavalyát.
Kenem magam este-reggel jó zsíros testápolóval, és sokat halványodtak így a 2 hét alatt.
1 hete ettem egy él korpás zsömlét,olyan viszketés jött rám,hogy azt hittem lenyúzom a bőrömet.
No , kíváncsi leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!