Reggelre véres párna a fejem alatt ?
Pár napja elkezdett fájni a hasam (felvan puffadva ) és sokat is kell szellentenem, a széklét kicsit lágy,de nem fekete pont ilyen barnás színű.
A fájdalom a hátamba is kiszokott sugározni, meg is vagyok fázva.
De ma reggelre volt egy pirosas barnás folt a párnámon,ami a fejem alatt volt, tudni kell,hogy fehér párna és volt rajta egy párnahuzat,amit sikeresen leszedtem róla valahohy az este folyamán :D
És a sima párna lett olyan foltos, így nem vagyok benne biztos ,hogy nem e valami régi folt.
Mindenesetre ez lehet gyomorrák? Álmomba véres nyál folyt volna ki a számból?
Talán inkább az orrod vérzett, vagy az ínyed, esetleg egy karmolás vagy pattanás. A gyomorrák, fekély, stb, ezek a betegek vért hánynak, úgy jön fel a gyomorból a vér, nem random felkúszik a nyelőcsőből és a párnára cseppen.
A másik lehetőség a légutakból származó vér, de az meg erőteljes köhögéssel ürül, ami szintén nem volt.
Első körben menj a háziorvoshoz, mondd el a panaszokat neki, bár lehet az egésznek a megfázás az oka, és majd ő eldönti kell e foglalkozni vele. Kerüld azokat az ételeket amik puffadást okoznak.
Azért egy kis hasfájásból egy egy foltból, ami akár régi is lehet, én még nem asszociálnék gyomorrákra.
Tüntetei: A gyomorrák korai tünetei között találhatjuk a diszpepsziát, azaz a gyomortájékot érintő diszkomfortérzést, a rossz emésztést, a gyomorégést, a hasi fájdalmakat, illetve az étvágytalanságot. Attól függően, hogy a gyomorban hol helyezkedik el a daganat, akár nyelési nehézségek, puffadás, gyakori böfögés is jelentkezhet. A beteg extrém jóllakottnak érezheti magát étkezések után, mintha teljesen teleette volna magát, még akkor is, ha nem evett különösebben sokat.
Később akár hányinger és hányás, fáradékonyság, gyengeség, hasmenés vagy székrekedés is jelentkezhet. A daganat méretének változása miatt vérzés is előfordulhat, mely egyrészt vérszegénységet okozhat - ennek tünetei a már említett fáradékonyságon, gyengeségen kívül lehetnek a sápadtság, a légszomj -, másrészt akár véres hányás vagy véres (fekete, szurokszerű) széklet is előfordulhat.
Ha ezekből is vannak jellemzőek, akkor persze fordulj orvoshoz, de egy pár napos puffadás még simán lehet bármi más, teljesen ártatlan dologtól is, szóval ne stresszelj rá, az is lehet, hogy csak sok rostosat ettél. Az magyarázza a puffadást, a szellentést és a lágyabb székletet is.
Ha belső, gyomorban lévő vérzésed lenne, akkor az a székleten is látszódna, fekete lenne.
Jajjistenem!
ez nem gyomorrák hanem hipochondria!
Először is köszönöm szèpen a válaszokat!
Fülemet és az orromat leellenőriztem rögtön, de nem volt semmi vérnek nyoma, direkt meg is köptettem magam ,de nincs véres köpet,egyedül annyi,hogy az ínyem egy pontba szokott vérezni,de most nem találtam reggel mikor felkeltem véresnek.
A tünetek közül még a gyomorégés,ami rám jellemző,mivel refluxom van, a torkom is sokszor szokott égni, de most tényleg megvagyok fázva, köhögök és folyik az orrom,lehet tényleg csak ennyi lehet, olyan 2-3 hete voltam plazmát adni, ha valami rendellenes lett volna,akkor az kimutatta volna nem? Mivel ott van teljeskörű vérvizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!