Mi a helyzet jelenleg a hálapénzzel? Ti adnátok?
Van egy orvos, aki a kötelességénél jóval több energiát fordított rám, amit úgy érzek, valahogyan meg kellene köszönnöm. Egyetemista lány vagyok, így a hálapénz számomra kellemetlen megoldásnak tűnik (mivel nem a saját keresetemből tudnék neki adni, hanem a szüleiméből), meg amúgy sem tartottam soha szimpatikus eljárásnak, de a család ragaszkodik hozzá. Illetve lehet, hogy valóban annak örülne a legjobban, nem tudom. Esetleg van más, ami alkalmas lenne a hála kifejezésére, azon túl persze, hogy megköszönöm neki a segítségét? Még soha nem voltam ilyen helyzetben, fogalmam sincs, mit illik és mit nem. Meg ugye jövőre már elvileg nem is szabad elfogadniuk, ami nem tudom, a jelen pillanatra mennyire van hatással.
Köszönöm előre is a választ!
Elviekben eddig sem szabadott elfogadniuk, mégis elfogadták. Szerintem mindig is el fogják, és ez az aminek a legjobban örül minden ember foglalkozástól függetlenül.
Ha TB alapon megyek orvoshoz, egyszerűen úgy érzem hogy muszáj adnom, ezért mindig adok, mert elvárás :/ Legutóbb amikor bent feküdtem a kórházban, még titkot sem csináltak belőle... Láttam ahogy az előttem távozók mindenki szeme láttára a kórteremben intézték nyíltan, és az orvos sem érezte ezt cikinek.
Viszont fogorvoshoz privátba járok, ott pl soha nem adtam hálapénzt, mert ott eleve mindennek megvan a meghatározott ára. Miután megcsinálták a fogaimat (egy hosszabb folyamat volt), a legutolsó alkalommal vittem a doktornőnek is és az asszisztensének is egy-egy gyönyörű, hatalmas orchideát. Nagyon örültek neki.
A kézzel készített ajándék nagyon jó ötlet, de sajnos nekem nincs olyan, amihez értenék annyira, hogy megpróbálhassam. De köszönöm azért! :)
Az ajándékutalványon el fogok gondolkodni, meg addig még hátha kiderül valami, hogy mi érdekli, és akkor ahhoz kapcsolódóan lehetne.
Fontolgatom azért a hálapénzt is, de abban továbbra is van számomra valami kínos. Pedig magát a pénzt egyáltalán nem sajnálom tőle, csak valahogy olyan személytelen is, meg ilyen "sunyi" dolog suttyomban odaadni, mielőtt bárki meglátja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!