Hogyan lehet legyőzni a nőgyógyásztól való félelmet? Egyáltalán szükséges-e elmenni?
Transznemű férfi vagyok.
Ebből adódóan ugyan a lábaim között ez nem látszik, férfiként élek meg mindent. Nagyon nehezen veszem tudomásul, hogy női testben vagyok, így a lehető legjobban igyekszem ignorálni.
Nőgyógyászati vizsgálaton sosem voltam (25 éves vagyok), mert a gondolattól is rosszul vagyok. (Fizikailag és lelkileg is.) Viszont tudom, hogy elvileg kellene menni, csak sehogy sem tudom rávenni magam.
Nincs semmi panaszom, hüvelyi úton szexuális tapasztalatom nincs, biztosan nem is lesz soha. Azon kívül, hogy ülnek a női szervek a testemben és csinálják amit kell, nem történik velük semmi.
Nem tudom, hogy egyáltalán így szükséges-e a nőgyógyászati vizsgálat. Illetve amennyiben az, miképp tudok túlesni rajta anélkül, hogy rosszul lennék. Ebben szeretnék segítséget kérni.
Transzfóbok legyenek kedvesek továbbkattintani, nincs szükségem a negatívumokra a nemi identitásomat illetően. Köszönöm.
"Ebből adódóan ugyan a lábaim között ez nem látszik, férfiként élek meg mindent".
Akkor hogyan is szeretnél nőgyógyászhoz menni?
Elmész egy maszek nőgyógyászhoz és felteszed a kérdéseid.
Azért a pénzért meghallgat és ha úgy gondolod megvizsgál. Ha nem érzed a bizalmat, akkor eljössz.
Aztán egy másik alkalommal majd rászánod magad.
Nem kell ettől tartani.
Nem olyan mint egy fodrász, de csak neked...
Lába közt meg nő.
Keress egy magán nőgyógyászt, és menj el.
Csakis orvosi vizsgálat, ami szükséges.
Ennyi.
Nem kell a lelkedre venni.
2022-ben végül rávettem magam és elmentem nőgyógyászhoz (állami, nem magán). Nem volt kellemes érzés, minden pillanatában elképesztően kényelmetlenül éreztem magam, pedig a doki kedves volt. Megnyugodtam, hogy minden rendben, de ha legközelebb megyek újra le kell majd küzdenem a gondolatot, hogy "nem jó helyen" vagyok.
Egyébként megértem, hogy identitástól független a kellemetlen érzés, csak nekem egészen más a forrása ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!