Hova kell befizetni utolag a TB-t? Egyaltalan befizethetem így?
nav, ott kitöltesz egy nyomtatványt és kapsz csekkeket. igen, visszamenőleg is
de ha van ügyfélkapud, ott is tudsz intézkedni
az ügyfélkapun belül meg lehet nézni, a taj kártyán keresztül menő lekérdezéseken, h meddig van fizetve, ugyanis kilépés után x napig még állva van a tb :)
visszamenőleg lehet fizetni, igen
Fél évig még ellátnak ha jól tudom.
De ha meghaladja a tartozásod a 6 hónapnyi összeget akkor jeleznek.
De a nav.tól kérni kell hogy küldjenek csekket ha úgy szeretnéd vizetni de utalni is lehet.
Na figyelj euben tanulok szóval levezetem a helyzetet.
Ha nem fizetsz tbt (azt jelenti nem vagy biztositott) ellatnak a surgossegin, haziorvosnal mindenhol. Addig nem tudja a nav hogy nem fizetsz, amig nem mesz el orvoshoz. Az orvosnak ott felvillan egy piros pötty a neved mellett a gépben hogy nincs fizetve a jaradek. O jelenti a navnal. Ilyenkor a nav kiküldi neked visszamenoleg. DE.
Ha Te fizetni akarod mert hat miert ne akarnad jo allampolgarkent. Havi szinten a navnal 7710et kell fizetned.
Viszont. Ha tudod h kb 1-2 hónapig nem lesz munkad szerintem felesleges. Legalábbis nekem az eus tanarom mondta hogy vele is megesett hogy nem volt 2 hónapig munkaja es nem fizette. Ilyenkor nem tortenik semmi. De ha lehet hogy sokkal tobb ideig nem lesz allasod akkor erdemes fizetni. (meg most a covid helyzetben is lehet hogy esszerubb lenne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!