Tyúkszemet hogy lehet lézerrel eltávolítani?
Bőrgyógyásznál voltam aki megállapította hogy 13x17mm-es tyúkszem van a talpamba ami iszonyatosan nagy. Azt mondta hogy nem szívesen vállalná be a kivágását ugyanis ez már sebész dolga lenne inkább. Mondta hogy rettenetes fájdalommal járna az injekció. Ezért úgy döntött hogy lézerrel leszed belőlle egy 5mm-et legalább ami sikerült is. Így azt mondta könnyebbek lesznek a mindennapok nem fog annyira fájni és járni is normálisabban fogok majd. Írt fel rá egy ecsetelőt amit harmadik naptól kell használjak.
A kérdésem pedig az lenne hogy hallottam olyanról hogy lézeresen is távolítanak el tyúkszemet nem csak szemölcsöt. Ezt hogyan csinálják mennyire fájdalmas? Megbízható eljárás?
Kezeld szalicilsavas cuccal.
Az ki fogja marni, felàztatni.
Volt egy cipőm, megvettem jó drágán aztán egy szép napon azt vettem észre, hogy telis tele van a talpam tyúkszemekkel.
9 db volt a két lábamon és nagyon fájt.
Azt csináltam velük, hogy jól beáztattam (kb egy óra) jó meleg vízben.
Sarokreszelő, körömvágóolló.
Kifeszítettem amennyire tudtam és egy héten egyszer vagy kétszer eltávolítottam a megkeményedett részt.
Nem volt kis meló, mert majdnem fél év volt, mire teljesen ki tudtam reszelni.
Viszont a dokit megúsztam.
Ezt nagyon óvatosan kell, ha olyan helyen van inkább menj el sebészetre, nehogy nagyobb bajt csinálj, mint ami van.
1es vagyok
Én külföldön élek, szóval nem biztos hogy otthon is lehet kapni, de netrol biztos hogy tudsz rendelni, Bazuka gel a neve.
En ehhez vettem tyúkszemtapaszt a bajos részre tettem a gélből és rà a tapaszt.
Reggel tettem egyet, este levettem.
Fürdéskor puhult is egy kicsit,aztàn tettem éjjelre újat. És így tovább. Tehát folyamatosan volt rajta.
KB 1 hétig. A végén már eléggé mart.
Aztàn abbahagytam, pàr nap múlva kis segítséggel megszabadultam tőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!