Ha a hajbeültetés úgy működik, hogy kiszedik a hajszálakat bizonyos részekről és átrakják oda, ahol nincs haj, akkor a végleges(nek hazudott) szőrtelenítés miért még mindig barbár módszerrel működik?
A legmodernebb, lézeres szőrtelenítés is azon alapszik, hogy beleégeti a hajhagymát a lézer, így esélyesnek tartok félresikerült esetekben jó kis krónikus szőrtüszőgyulladást, mert az a szőr előbb-utóbb utat akar magának törni máshol.
Ráadásul írják is, hogy minél sötétebb tónusú a szőrzet (illetve minél nagyobb a kontraszt a bőrszín és a szőrszín között) annál hatékonyabb a kezelés.
Miért nem lehet simán kiszedegetni a FUE2 technológiával a nem kívánt helyen lévő szőrzetet, amiktől örökre megszabadulna az ember?
Örülök, hogy végre más is észrevette ezt.
Nos én vettem egy lézeres szőrtelenítő gépet amivel lekezeltem magam és akkr jöttem rá, hogy ez úgy működik, hogy a hagymát bele égeti.
Hát én is elvoltam csodálkozva.
Egyébként azért nem működhet, mert a a szőrnövekedés mindenhogy előbb utóbb megindul. Nem lehet sehogy se megakadályozni.
De ha kiszedik az egészet, akkor nem tud megindulni. Ahogy a hajbeültetésnél is a tarkón és halántékon lévő hajszálak annyival ritkulnak, ahányat átpakolnak a fejtetőre.
Ha nincs hagyma, akkor nem tud mi kinőni.
1) Az otthoni keszulek nem "lézeres szőrtelenítő gép" hanem villanofenyes (IPL), ugyh az nem er sokat vegleges szortelenites szempontjabol
2) van tenyleges vegleges szortelenites, elektrolizises szortelenites, viszont a hatranya, hogy egyesevel kell kezelni minden egyes szalat.
Es hogy most a kerdesre valaszoljak, hogy miert nem FUE2-vel veszik ki a hajszalakat:
(Eloljaroban transzno vagyok, ferfi testem van, a kerdes szempontjabol relevans, azert emelem ki, van tapasztalatom, mind IPL, lezer, elektrolizis, illetve hajatultetesben is)
1) A hajatultetes irto draga dolog, nekem egy szuk 2e hajszalat 350e Ft ert ultettek at Pesten iden. Nyilvan ha csak eltavolitasrol lenne szo, akkor kevesebb lenne, mondjuk legyen a harmada, akkor is 2e hajszal tobb, mint 100e ft-ba kerulne. 2e soknak tunik, de gyakorlatilag ez annyira volt eleg, hogy a homlokom ket oldalan levo igencsak enyhe kopaszodast korrigalja.
2) A FUE2 modszerrel is gondolom valamekkora hegesedes/nyom marad az eltavolitas utan
3) A hajatultetes utan az eltavolitott terulet vagy egy szuk napig valadekozott. Ez nem olyan, hogy ebedszunetben kiugrok egy kezelesre, aztan utana folytatom a munkat.
4) A hajbeultetes utan vagy 2-3 napig szinte vegigpihentem az egesz napot, konkretan engem jobban megterhelt a kozel 2e hajszal beultetese, mint a muteti kasztralasom. Azt hiszem ez mindent elmond a hajbeultetesrol, hogy egy muteti kasztraciot jobban birtam.
5) Kb. 25 lezeres kezelesen vagyok tul az arcomon, eddig semmilyen problema/mellekhatas nem lepett fel
Osszefoglalva nem hiszem, hogy a hatranyok ellenere megerne FUE2 modszerrel szorteleniteni. Raadasul az en velemenyem szerint szortelenitesre inkabb a mikrosebeket kialakito FUE2 modszer a "barbar" mig a lezeres a szofisztikaltabb.
Szerintem is a barbár módszer az, hogy kiműtik konkrétan a hajhagymákat.
Két kollégámnak is volt hajbeültetése, mindkettőnek nyáron, amikor rövidre van nyírva a haja, akkor a fej hátsó részén látszanak a vonalak, ahonnan ki lettek szedve a hagymák, olyan közelről nem néztem meg, de szerintem ezek ilyen heg vonalak lehetnek. Inkább legyen szőrös a lábam, mint hegcsíkos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!